Het wordt stilaan gênant: 24u later en de Antwerpse ring is nog steeds niet volledig vrijgemaakt

Het wordt stilaan gênant: 24u later en de Antwerpse ring is nog steeds niet volledig vrijgemaakt

Er zijn nog steeds problemen op de Antwerpse Ring. In richting de Nederland tussen Berchem en Antwerpen-Oost zijn twee rijstroken afgesloten nadat gisterenavond een lading siliconen uit een vrachtwagen lekte. Een serieus probleem dat waarschijnlijk niet opgelost geraakt voor de avondspits … 

Gisterenavond verloor een vrachtwagen een deel van zijn lading vloeibare siliconen. Het opruimen is duidelijk niet gemakkelijk. We zijn nu bijna 24 uur later en Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is nog steeds bezig met kernboringen om te bepalen hoe diep de siliconen in het beton zijn gedrongen. “Het wegdek is nog te glad om terug vrij te geven. AWV bekijkt welke maatregelen ze de komende uren kan nemen om de stroefheid van het wegdek te verbeteren”, zegt het agentschap op Twitter. Volgens hen zijn de kernboringen nodig om uit te wijzen of er verdere structurele maatregelen nodig zijn.

De nacht van dinsdag op woensdag bleven de twee rijstroken versperd. Soms werd de linkse rijstrook vrijgegeven om meer doorstroming te voorzien, maar om 10 uur sloot die weer.

Een probleem van 1,1 km

Het AWV heeft gespecialiseerde firma’s gestuurd naar waar het incident gebeurde. Blijkbaar is het wegdek ook nog te glad om terug vrij te geven. We spreken van een probleem over een afstand van 1,1 kilometer.

Wat nu?

Het is vooral aangeraden om de omgeving rond Borgerhout even te vermijden. Uiteraard is het ook logisch om voor bepaalde afstanden binnen Antwerpen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeercentrum, laat ook weten dat de Liefkenshoektunnel richting Nederland ook nog tolvrij blijft tot na de avondspits.