Hevig onweer zorgt voor schade en 5 gewonden

Onweer Belgiƫ
Twitter NoodweerBe

Dinsdagavond en de nacht van dinsdag op woensdag trok een hevig onweer over ons land. En dat was niet zonder gevolgen. Op verschillende plaatsen zorgde de storm voor schade en in Brussel raakten vijf personen gewond toen een tent wegwaaide.

Het onweer dat dinsdagavond en de nacht van dinsdag op woensdag over ons land trok heeft op verschillende plaatsen lelijk huisgehouden. Zo vielen er lokaal hagelstenen met een diameter van 2 centimeter uit te lucht en werden bomen uit de grond gerukt.

Gezin letterlijk dakloos

In het Kempense Nijlen is een gezin letterlijk dakloos geworden nadat de bliksem insloeg op hun woning. Daarbij vatte het dak brand, waardoor het gezin letterlijk dakloos werd. Het gezin moest daardoor elders de nacht doorbrengen, terwijl de brandweer de schade aan de woning kon opmeten.

Ook in Lummen sneuvelde er een dak tijdens de storm. Het ging hierbij om het dak van de sporthal van het Spectrumcollege. Stukken van dat dak belandden op de speelplaats van de school. Er waren op dat moment geen personen aanwezig in de school, maar de schade aan de sporthal is groot aangezien er ook regen binnenviel tijdens de storm.

In de provincie Limburg kwamen er dan weer heel wat bomen terecht op de treinsporen, daardoor is er nu nog steeds veel hinder. Ook in de rest van het land kan de ochtendspits moeilijk verlopen door problemen aan de spoorwegen.

Vijf gewonden

In Brussel vielen er vijf gewonden toen een tent wegwaaide. Dit gebeurde op het dak van het winkelcentrum Docks. Daar was een evenement aan de gang dat plaatsvond in een tent. Tijdens de storm waaide deze tent gedeeltelijk weg, waardoor de aanwezigen gewond raakten.

Twee mensen die het evenement bijwoonden werden overgebracht naar het ziekenhuis, de anderen werden ter plaatse verzorgd. Ook vannacht kan het opnieuw onweren in heel Belgiƫ.

Gesponsorde artikelen