Hevige clash tussen gele hesjes en politie in Parijs én Brussel

Hevige clash tussen gele hesjes en politie in Parijs én Brussel

De gele hesjes voeren opnieuw actie in Frankrijk en België. Deze keer was de politie zeer voorbereid en kon er dus snel ingespeeld worden op de manifestatie. Nog voor de manifestatie echt begon werden er al bijna 300 betogers opgepakt in Parijs, dat aantal is ondertussen al opgelopen tot bijna 500. Ook in Brussel werden al meer dan 100 mensen opgepakt.

De gele hesjes blijven voor opschudding zorgen in zowel ons land als in Frankrijk. De burgerbeweging had opnieuw opgeroepen voor betogingen in Parijs en Brussel. De politie werd massaal opgetrommeld, want deze manifestaties liepen al vaker uit de hand. Nog voor aanvang van de betoging werden al 280 mensen opgepakt. Nu ligt dat aantal al fors boven de 500. Toch waren rellen niet te vermijden.

Traangas en waterkanon

Zowel in Brussel als in Parijs verloopt het protest uiterst gewelddadig. De politiediensten hebben het waterkanon en traangas moeten inzetten en honderden mensen werden opgepakt.Onder de gele hesjes die rustig willen demonstreren, zitten opnieuw mensen die enkel komen om rel te schoppen.

Een klein groepje relschopper kon in Brussel door de politiebarricade wurmen. Daarbij kwam het tot een hevige confrontatie tussen de politie en de relschoppers. De politie werd bekogeld met flessen, verkeersborden en bommetjes, waarna de politie traangas inzette. Doordat verschillende straten zijn afgezet zitten alle demonstranten, en dus ook de vreedzame, vast.

Situatie in Brussel gespannen

Na herhaaldelijke incidenten met de politie werden de gele hesjes in Brussel bij elkaar gedreven op het kruispunt van de Regentlaan en de Lambermontstraat. De situatie lijkt nu enigszins onder controle, maar de sfeer blijft gespannen.

Gesponsorde artikelen