Hextris: het nieuwe simpele spelletje waar je uren mee gaat verliezen

Hextris: het nieuwe simpele spelletje waar je uren mee gaat verliezen

Herinner je je 2048 nog, dat simpele spelletje waar je zoveel tijd mee verloren hebt? Wel, als je daarmee uitgespeeld bent dan is er nu een nieuwe tijdsverspilling: Hextris.

Ongelooflijk simpel concept, maar toch zo moeilijk waardoor het verslavend wordt. Het is tegenwoordig een populaire combinatie, denk maar aan 2048 of Flappy Bird. Maar nu is er een nieuwe hype in town: hextrix. Een vorm van Tetris, maar dan in hexagonale vorm. Drie of meer balkjes van dezelfde kleur met elkaar verbinden, en je krijgt punten. Kijk maar:

En als dat nog niet snel genoeg gaat voor je, geen probleem. Na een goeie minuut spelen gaat het tempo flink de hoogte in, en vraag je jezelf af waarom je toch die hogere snelheid wilde. 

Het spel werd ontwikkeld door Garrett Finucane, Noah Moroze, Michael Yang, en Logan Engstrom. Die vier schoolgaande jongeren maakten het tijdens een hackathon, en ze wonnen er zelfs de gouden media mee voor beste spel. Ze hoopten dat enkele honderden mensen het spel eens zouden spelen, maar ze hadden nooit verwacht dat het de lijstjes ging aanvoeren op sites zoals Github.

Het spel kan hier op pc gespeeld worden, maar voor Android en iOS zijn er apps beschikbaar.

Gesponsorde artikelen