Hey girl…. Ryan Gosling was ooit heel gemeen (zeggen ze)

Hey girl…. Ryan Gosling was ooit heel gemeen (zeggen ze)

Het hele internet zoemt ervan: Ryan Gosling is niet perfect, hij is zelfs gemeen! Op de set van The Notebook kreeg hij kuren en wilde hij dat zijn co-ster Rachel McAdams vervangen werd. Maar waar niemand het over heeft is… wat heeft Rachel gedaan om de toorn van Ryan te verdienen?!

Remember The Notebook? Die perfecte romcom, met vonken en vuur (en epische ruzies) tussen Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling), die de Ware Liefde Voor Eeuwig en Altijd uitbeeldt? De film waarbij Rachel en Ryan elkaar ontmoetten en vervolgens vier jaar een (superknap) koppel werden?

Wel.

Blijkbaar, was de sfeer op de set minder romantisch en al helemaal niet perfect. Rachel en Ryan die pérfect voor elkaar leken gemaakt, konden elkaar niet uitstaan. 

Regisseur Nick Cassavetes:

“Ik zou het misschien beter niet vertellen maar… op een draaidag ging het écht heel slecht tussen hen. Echt slecht. En Ryan komt naar me toe en zegt tegen mij, terwijl de 150 andere mensen waarmee we werkten aan die scène het konden horen, “Nick, kom eens. Wil je haar niet wegsturen en een andere actrice laten komen om off camera met mij te lezen?” Ik zei: “Wat?” en hij zegt: “Ik kan het niet. Ik kan dit niet doen met haar. Ik krijg gewoon niets terug.”

Jaja, maar wat heeft Rachel gedaan?

Klinkt vreselijk zakkerig, nietwaar? Maar is het wel zo simpel… want wat deed Rachel om onze lieve Ryan zo het bloed onder de nagels te halen?!

Rachel verdedigde een bepaalde visie op haar personage, zo valt af te leiden. Iets waar Ryan het dus niet mee eens was… maar na veel geroep en getier, legden ze de verschillen bij. “Ik was gaan roken, en daarna was het van: ‘Oké, we gaan ervoor'”, onthult Cassavetes nog. “Rachel heeft haar personge echt verdedigd, en uiteindelijk kon Ryan daar wel respect voor opbrengen. De rest van het filmen was nog altijd geen makkie, maar het was gemakkelijker.” 

Nu weten we waarom

Niet dat hij er spijt van heeft: “Ze zijn allebei toegewijd aan hun personage, en ze zijn elk uitstekende artiesten. Ik zou heel graag opnieuw met hen werken”, besluit de regisseur nog.

Dat zit er waarschijnlijk niet in: hoewel Ryan en Rachel uiteindelijk een relatie kregen, weten we nu dus ook waarom ze na veel pieken en dalen toch uit elkaar gingen. 

Gelukkig voor ons raakte de film af en Ryan en Rachel werden beloond voor hun moeite, met onder andere de prijs voor Beste Kus op de MTV Movie Awards. Iets wat ze (toen al koppel zijnde) met graagte nog eens overdeden op het podium… 

Het origineel aka de beste kus ooit in de regen (sorry Spider-Man)

Gesponsorde artikelen