Hier is de trailer voor ‘Strike’, de crimireeks geschreven door Harry Potter-auteur J.K. Rowling

Hier is de trailer voor ‘Strike’, de crimireeks geschreven door Harry Potter-auteur J.K. Rowling

Fantastic Beasts nog té ver weg voor jou, maar wel nog zin in méér werk van J.K. Rowling? Dan weet je ongetwijfeld dat de Harry Potters-schrijfster onder een pseudoniem de thrillerreeks rond detective Cormoran Strike geschreven heeft. En die komt nu naar tv. 

Cormoran Strike, da’s het hoofdpersonage in de crimireeks die J.K. Rowling onder een pseudoniem aan de man bracht nadat ze Harry Potter schreef. In de boeken lost Cormoran Strike moorden op met zijn eerst-interim-dan-vaste assistente Robin Ellacot. Strike is een interessant personage, die vooral gelooft in hard werken.

Het moet niet verbazen dat ook dit boek van Rowling verfilmd wordt. Ook haar roman The Casual Vacancy, over een klein dorpje waar een plotse dood een politieke intrige veroorzaakt, ging naar het kleine scherm. Van de nieuwe reeks, waarvan momenteel drie boeken gepubliceerd werden, worden de eerste twee nu verfilmd onder de naam ‘Strike’.

The Cuckoo’s Calling en The Silkworm worden uitgebracht door BBC1, Tom Burke zal Cormoran Strike spelen, zijn collega Robin wordt gespeeld door Holliday Grainger. Op zondag 27 augustus krijgen we de eerste aflevering te zien op BBC 1. Da’s een haalbare termijn, maar voor de nagelbijters onder ons is hier alvast de trailer.

BBC1

Gesponsorde artikelen