Hier is waarom olympische zwemmers meteen douchen (en het heeft niks met het groene water te maken)

In het zwemmen zijn alle medailles op de Olympische Spelen in Rio alweer uitgedeeld, maar we hebben nog een laatste weetje voor je. Is het je ook al opgevallen dat de atleten vrijwel meteen na hun prestatie onder de douche gaan staan? Dat heeft niks met het groene water in het zwembad te maken, maar ze hebben er wel een goede reden voor.

Het heeft allemaal met de spieren van de atleten te maken. Door een temperatuurverschil uit het water kunnen die strakker worden en zo ontstaan er krampen. Aangezien de meeste zwemmers later die dag nog minstens één keer in actie moeten komen, is het belangrijk om die spieren op temperatuur te houden en te verzorgen. Vandaar dus dat er rond het zwembad douches voorzien zijn, zodat ze niet eerst naar binnen moeten lopen

We hoorden de voorbije week wel eens dat ze gingen douchen om het chloor uit hun haren te wassen, maar dat is de voornaamste reden waarom wij zelf onder douche kruipen na een bezoek aan het zwembad. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat ze meteen ook hun haar kunnen spoelen, al ligt geen enkele atleet daar tijdens de wedstrijd wakker van.

(Bron: SB Nation)
Meer
Lees meer...