Hier zijn 15 videogames uit je kindertijd die je vandaag ook op je smartphone kan spelen

Of het nu op je computer was, of op je Gameboy, PlayStation of Xbox, uuuuren heb je videogames gespeeld. En damn, wat mis je dat soms! Zeker als je die oude games en spelconsoles in één of andere volwassen bui hebt weggegooid. Maar niet getreurd, want tegenwoordig kan je heel wat spelletjes ook op je smartphone spelen, zoals deze 15:

1. Pac-Man

Giphy
Als dit niet het meest iconische spelletje OOIT is?! Het is toch echt geniaal dat je dat nu gewoon op je smartphone kan spelen. Hoe fantastisch moet dat zijn als je kids later ook kunnen zeggen dat ze Pac-Man spelen. Ge-wel-dig!

2. Tetris

gifsoup
Hoor je het achtergrondmuziekje al? Hup, en het zit voor de rest van de dag in je hoofd. Graag gedaan ;-). Maar kom, geef toe, jij was hier toch ook superverslaafd aan?! En altijd maar opnieuw proberen je eigen record te verbreken. Yep, wij doen, euhm … deden dat ook ;-).

3. Space Invaders

tumblr
Amai, met dit spel hebben we toch wel spannende momenten beleefd! Zeker als dat ruimteschip daar ineens bovenaan ons scherm verscheen. Dat MOEST eraan! Maar ondertussen waren er natuurlijk ook nog die aliens die steeds dichter en sneller naar ons toe kwamen. Wij zijn blij dat we weer wat adrenalineshots kunnen krijgen nu we het spel op onze smartphone kunnen spelen.

4. Snake

buzzfed
Uuuuuren, nee … DAAAGEN hebben we dit gespeeld. Op onze oude Nokia 3310 dan nog. Oooh, wat een gemis! Maar gelukkig kunnen we Snake vandaag ook op onze fancy smartphone spelen. Oké, dat is niet helemaal hetzelfde, maar we zijn toch fan.

5. Pong

bavatuesdays
Oké, dit spel is waarschijnlijk van voor jouw tijd. Maar je kent het ongetwijfeld. Daarbij vinden wij het echt awesome dat één van de eerste videogames ooit nu ook beschikbaar is op onze smartphone. Downloaden die handel!

6. Sonic The Hedgehog

Giphy
Ooh, hoe geweldig is het dat we dat heerlijke geluidje van die gouden ringetjes weer kunnen horen? We zijn echt superblij dat we onze favoriete blauwe egel mét hanenkam weer op missie kunnen sturen. You go, Sonic!

7. RollerCoaster Tycoon

picgifs
Oh jawel, het is door dit spel dat we er allemaal van droomden om ooit een eigen pretpark te openen. Het was echt zalig om verschillende thema’s in het park te verwerken. Aan de ene kant was er het griezelgedeelte met spookkastelen en aan de andere kant bouwden we een echte space-ruimte met crazy rollercoasters. Aaah, wat kijken wij er NU al weer naar uit om de volgende achtbaan te bouwen.

8. Grand Theft Auto

cloudfrons

Als kind snapten we het spel niet altijd even goed. Moesten we nu gewoon wat rondrijden met mooie auto’s door een stad? Of was het écht de bedoeling dat we zomaar mensen neerknuppelden met baseballbats? Yep, eigenlijk was Grand Theft Auto best wel gewelddadig. Het was dan ook niet raar dat je het spel niet mocht spelen van je ouders. Gelukkig beseffen we vandaag dat het maar gewoon een spel is … dat je vanaf nu dus ook op je smartphone kan spelen.

9. Tomb Raider

tumblr
Mannen, goed nieuws: je kan tegenwoordig sexy Lara Croft ook op je smartphone zien rondlopen, springen en salto’s maken. Zou Angelina het spel al op haar phone hebben staan ;-)?

10. Street Fighter

picgifs

Wat hebben we vroeger gesukkeld met de joysticks en knoppen om toch maar een vuurbal, drakenslag of tornadotrap te kunnen uitdelen aan onze aartsrivaal Ken. Nu kunnen we dat dus door gewoon met onze vingers over het smartphonescherm te swipen. Nice!

11. Ultimate Mortal Kombat

mortalkombatonline
Nog zo’n gevechtsspelletje waar we vroeger zot van waren. En het bangelijke is dat je met dezelfde personages in het smartphonespel kan spelen als die van in de originele game. Cool!

12. Mega Man X

gifsoup
Yes! Onze favoriete robotheld is eindelijk ook op onze smartphone verkrijgbaar. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om weer wat gemene robots te verslaan. Laat ze maar komen!

13. Prince of Persia

wikimedia
We voelden ons precies Aladdin als we deze videogame speelden. Yep, we moesten en zouden uit die oude kerker geraken om onze prinses te redden uit de klauwen van de gemene Jaffar. Ow yeah, en nu kunnen we dat allemaal opnieuw beleven op onze smartphone. #winwin

14. DOOM

Giphy
Voor de shooterfans onder ons is er nu de smartphoneversie van DOOM. Het lijkt ongelofelijk hard op het origineel en juist dat maakt het zo de max!

15. SimCity BuildIt

simcity

Helaas is er nog geen échte smartphoneversie van SimCity, maar hier kan je in ieder geval al wel een ‘city’ bouwen. Kwestie van te oefenen en zo een pro te worden. Je weet maar nooit hoe snel er een SimCity uitkomt voor op je smartphone. Trainen maar!

Van trainen gesproken: als je je duimen goed oefent, kan je misschien wel een reis naar Beijing winnen. Op de site van Hello bank! kan je verschillende duimbrekende games spelen. Zoals Speed Fingers:

Hello bank!
Bij dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk old school technologie in twee ‘slicet‘, net zoals je bij Fruit Ninja fruit moet kapot hakken. Maar let op! De nieuwe technologie MOET wel heel blijven. Komaan, gaan met die duimen!

Hoe meer je traint, hoe meer kans je maakt op die fantastische reis. Go for it! En word master van het mobiele universum! 

Hello bank!
Bronnen: Buzzfeed, About, Technology Personalized, Hongkiat, Wikipedia
Meer
Lees meer...