Hier zijn de eerste 47 namen op de affiche van Graspop Metal Meeting

Hier zijn de eerste 47 namen op de affiche van Graspop Metal Meeting

Kiss, Slipknot en Scorpions, plus onder meer Korn, Judas Priest, Alice Cooper, Motörhead, In Flames, Body Count, Within Temptation, Five Finger Death Punch en Godsmack. Hier zijn de eerste 47 namen van de Graspop Metal Meeting, die op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni z’n 20ste verjaardag viert. Uiteindelijk zullen er meer dan 100 bands op vijf podia optreden.

Onze vrienden bij Graspop zeggen dat er nog onderhandeld wordt met één echte headliner trouwens en dat er “nog wel wat namen te gaan zijn”, maar deze eerste 47 staan alvast garant voor een mooi metalfeest daar in Dessel:

KISS

SLIPKNOT

SCORPIONS

JUDAS PRIEST

KORN

WITHIN TEMPTATION

MOTÖRHEAD

ALICE COOPER

IN FLAMES

FIVE FINGER DEATH PUNCH

GODSMACK

BODY COUNT

LAMB OF GOD

PAPA ROACH

CRADLE OF FILTH

CHILDREN OF BODOM

BLACK STONE CHERRY

DANKO JONES

ARCH ENEMY

AT THE GATES

MY DYING BRIDE

EXODUS

IHSAHN

GOD SEED

ALCEST

CANNIBAL CORPSE

KORPIKLAANI

SARKE

SAMAEL

ORCHID

BLUES PILLS

KATAKLYSM

PRIMORDIAL

TERROR

SEPTICFLESH

AMORPHIS

SHINING

AVATARIUM

EVERY TIME I DIE

ORPHANED LAND

STRAY FROM THE PATH

BUTCHER BABIES

WINTERFYLLETH

THE SWORD

DEN SAAKALDTE

SYLOSIS

SIGH

“Voor de 20ste affiche werd opnieuw gezocht naar een stevige mix van legendarische topacts en veelbelovend metalgeweld, afgewisseld met verrassende nieuwkomers”, zeggen ze bij GMM. Met KISS, bijvoorbeeld, voor de derde keer op GMM. Slipknot komt al voor de zesde keer, en is de groep die echt niet mocht ontbreken, met een verrassend goeie nieuwe plaat (5: The Gray Chapter) in hun valies. Scorpions is al sinds 2011 afscheid aan het nemen, maar blijken wereldwijd nog zo’n succesvolle act dat ze voorlopig ermee doorgaan. 

Graspop Metal Meeting 2015 vindt plaats van vrijdag 19 juni tot en met zondag 21 juni. Het festival houdt vast aan de formule met vijf podia: twee Main Stages, de Jupiler Stage, de Marquee en de Metal Dome. Tickets gaan in de verkoop vanaf begin december. Wie een metalfan blij wil maken voor Sinterklaas of Kerstmis, weet wat hem of haar te doen staat.

Gesponsorde artikelen