‘High’ verschijnen op het werk: steeds meer werknemers in de cannabisindustrie doen het

‘High’ verschijnen op het werk: steeds meer werknemers in de cannabisindustrie doen het

Ben je ooit al eens high op school of op het werk verschenen? In de Amerikaanse staat Colorado doet zeker 63 procent van de werknemers uit de cannabisindustrie het. Dat blijkt uit een studie van de Colorado State University. Onderzoekers maken zich toch een beetje zorgen om de veiligheid van de werknemers. 

De arbeidstevredenheid van het personeel is meer dan het gemiddelde, maar over de veiligheid maken onderzoekers zich toch wat zorgen. Meer dan 63 procent van de werknemers uit de cannabis-industrie verschijnt onder invloed op de werkvloer. Tijdens het werk gebruikt 45 procent vaak marihuana. Psychologen van de Colorado State University hebben een onderzoek gedaan bij meer dan 200 werknemers in de sector.

Te weinig maatregelen

Er moet dus dringend iets gedaan worden, maar dat is nu juist het probleem. “Het management neemt te weinig maatregelen om te voorkomen dat werknemers onder invloed van marihuana gevaarlijke chemicaliën en instrumenten gebruiken”, zegt Mike Adams, redacteur van het Amerikaanse magazine Forbes.

Het is een beetje te vergelijken met de alcoholindustrie, zegt Adams. Het gebruik van alcohol tijdens de werkuren werd lang als normaal beschouwd, maar is uiteindelijk toch verboden. Een reden te meer om ook het druggebruik aan te pakken, vindt hij. Ook vooral omdat 46 procent van het personeel geen training heeft gekregen over de veiligheidsrisico’s van de sector zoals het gebruik van chemische producten. Er waren vaak klachten over irritaties van de ogen en ergonomische problemen.

Flickr
Giphy

Cannabis op voorschrift

Vooral jonge blanke mannen werken in de cannabis-sector volgens de onderzoekers. Hoewel dat de drug verboden is, hadden twee op drie werknemers een attest voor medicinaal gebruik. Cannabis zou bijvoorbeeld helpen tegen angsten, slapeloosheid, pijn en libidoproblemen. Al heb je dat laatste misschien niet nodig op het werk …

Gesponsorde artikelen