“Hij leek er wel op”: politie gebruikte “per ongeluk” foto van onschuldige Turk om doodrijder Merel op te sporen

“Hij leek er wel op”: politie gebruikte “per ongeluk” foto van onschuldige Turk om doodrijder Merel op te sporen

De foto die politie en gerecht gebruikten voor het opsporingsbericht van de doodrijder van Merel De Prins (12) was niet die van de dader, maar van een naamgenoot uit Turkije. 

“De politie plukte het beeld van een sociaalnetwerksite en aangezien niemand er een opmerking over maakte, gingen wij ervan uit dat het de correcte foto was”, bevestigt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde in Het Nieuwsblad.

Bij een huiszoeking bij hem thuis in Schaarbeek werd een recente foto van de echte dader gevonden en het is toen dat men de vergissing heeft ingezien. “Hij lijkt er sterk op, maar het was iemand anders”, klinkt het bij de politie. Een jammerlijke vergissing, zo luidt het nog, “maar wat telt is dat de dader opgepakt is”.

Merel De Prins (12) was op woensdagmiddag 28 oktober samen met een vriendinnetje op weg naar huis, in het Vlaams-Brabantse Eppegem toen ze aan de Jan Frans Willemsstraat in Vilvoorde werd doodgereden.

BMW

De chauffeur van de zware BMW reed gewoon door maar kon snel geïdentificeerd worden. Nadat hij verschillende dagen op de vlucht was geweest, gaf hij zich uiteindelijk aan bij de politie van Vilvoorde. De raadkamer heeft zijn aanhouding wegens onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf bevestigd. De man had geen rijbewijs en liep al verschillende veroordelingen op wegens zware verkeersinbreuken.

Gesponsorde artikelen