Hilde Claes (sp.a) neemt afscheid als Hasseltse burgemeester met héél emotioneel Facebookbericht

Hilde Claes (sp.a) neemt afscheid als Hasseltse burgemeester met héél emotioneel Facebookbericht

“Ja, mijn afscheid doet pijn.” Dat schrijft Hilde Claes (sp.a) in een bijzonder emotioneel Facebookbericht nadat bekend werd gemaakt dat ze afstand nam (lees: moest nemen) van haar burgemeesterssjerp van Hasselt. Toch wenst ze haar opvolger, Nadja Vananroye (CD&V), veel succes: “Ik ben ervan overtuigd dat zij dat voortreffelijk zal doen maar dat is wat Hasselt en haar inwoners verdienen, enkel het allerbeste”. 

Na een bewogen week in de Hasseltse politiek moet Hilde Claes (sp.a), dochter van Willy Claes, afstand nemen van haar burgemeesterssjerp. Nadja Vananroye (CD&V) neemt het burgemeesterschap van haar over na een lange dag van topoverleg tussen CD&V-voorzitter Wouter Beke en de Hasseltse schepenen.

In een emotioneel bericht neemt Claes afscheid van haar stad. “Zoals Roosevelt ooit schreef: In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing“, begint ze. “Mijn beslissing is genomen vooral met mijn hart voor Hasselt en haar inwoners. Zij verdienen het beste, zij verdienen een burgemeester die onvoorwaardelijk en onbelaagd voor hen kan zorgen. Ik hou zielsveel van deze mooie stad en van haar warme, lieve en gastvrije inwoners.”

Het doet Claes duidelijk serieus pijn om op te stappen. “Ja, mijn afscheid doet pijn. Ik hield van deze job in alle facetten, ik kon de Hasselaren dienen en hun zorgen ter harte nemen”, zegt ze. “Het zal even afkicken worden. Van een druk gevulde dag naar een lege dag. Maar eindelijk weer wat tijd voor mijn gezin, partner, kids, ouders, familie en vrienden die ik zo dikwijls heb moeten verwaarlozen.”

Toch klinkt ze niet verzuurd in haar bericht, want ze wenst haar opvolger Nadja Vananroye veel succes. “Ik ben ervan overtuigd dat zij dat voortreffelijk zal doen maar dat is wat Hasselt en haar inwoners verdienen, enkel het allerbeste”, klinkt het.

Lees hier het volledige bericht:

Gesponsorde artikelen