Hillary Clinton geeft ferme steek aan Donald Trump tijdens toespraak aan haar oude universiteit

Hillary Clinton geeft ferme steek aan Donald Trump tijdens toespraak aan haar oude universiteit

Hillary Clinton gaf vandaag een toespraak voor de afstuderende studenten aan haar alma mater Wellesley College. En daar deelde ze een enorme steek uit aan huidig Amerikaans president Donald Trump. Ze verwees naar oud-president Richard Nixon, die zijn presidentschap zag eindigen door een ‘impeachment’. 

Hillary Clinton verdween na haar verkiezingsnederlaag tegen Donald Trump een tijdje uit de media. Vaak heeft ze zich ook nog niet uitgesproken over de huidige Amerikaanse president, maar tijdens haar zogenaamde commencement speech (een toespraak voor afstuderende studenten) aan haar oude universiteit Wellesley College kon ze het toch niet laten een aantal duidelijke steken uit te delen aan Trump.

“De chardonnay hielp”

Ze verwees naar het jaar dat zij haar commencement speech kreeg bij het afstuderen aan Wellesley College in 1969. “We waren toen furieus over de net verkozen president, die later zijn presidentschap in schande zou zien eindigen”, legde ze duidelijk de link met Richard Nixon. “En dat door een impeachment voor obstructie van de rechtsgang door de man die het onderzoek naar hem leidde te ontslaan.” Zo verwees ze duidelijk naar Donald Trump die de directeur van de FBI, James Comey, ontsloeg. En dat werd op groot gejuich onthaald door de studenten.

Ze sprak ook over haar verlies in de verkiezingen. “Ik ben oké”, zei ze, al verliep niet alles volgens plan. Zo zou ze veel tijd met haar familie hebben doorgebracht en veel boswandelingen hebben gemaakt.”En, ik zal niet liegen, chardonnay hielp ook wel een beetje.”

Haar hele toespraak kan je hieronder bekijken:

Gesponsorde artikelen