Hillary spreekt: “Ik wilde na nederlaag gewoon thuis op de zetel liggen”

Hillary spreekt: “Ik wilde na nederlaag gewoon thuis op de zetel liggen”

Op een benefietgala in Washington D.C heeft Hillary Clinton voor het eerst gesproken sinds haar nederlaag in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “Er waren momenten dat ik alleen maar op de zetel wilde liggen met mijn honden en een goed boek”, zei ze.

Hillary Clinton stak haar teleurstelling over haar verlies niet onder stoelen of banken. “Het is niet makkelijk voor me om hier te zijn”, gaf ze toe.

De 69-jarige Clinton gaf een dag na de verkiezingen nog wel een reactie, maar trok zich daarna terug.

Clinton zei dat ze de afgelopen week het liefst thuis was. “Er waren momenten dat ik alleen maar op de zetel wilde liggen met mijn honden en een goed boek”, zei ze in haar toespraak op een evenement van het Children’s Defense Fund. Daar werd ze bedankt voor het werk dat voor die stichting heeft verricht.

“Diep teleurgesteld”

“Ik weet dat velen van jullie diep teleurgesteld zijn in de uitkomst”, zei Clinton. “Dat ben ik zelf ook, meer dan ik jullie ooit duidelijk kan maken. Ik begrijp dat veel mensen zich de afgelopen dagen hebben afgevraagd of dit het land is dat ze voor ogen hadden.”

Ondanks haar teleurstelling probeerde ze het publiek ook een positieve boodschap mee te geven. “De verdeeldheid die deze presidentsverkiezingen hebben blootgelegd is groot. Toch moeten jullie dit van mij aannemen: de Verenigde Staten zijn het waard. Onze kinderen zijn het waard. Geloof in dit land, vecht voor onze waarden en geef nooit op.”