Left Right
scrollTop top

‘His Dark Materials’ seizoen 2 krijgt trailer: dit najaar op Telenet Play


His Dark Materials Seizoen 2 trailer hbo telenet play
© HBO

HBO heeft een trailer gereleaset voor het tweede seizoen van de fantasyreeks His Dark Materials. Met de reeks doen de BBC en HBO een poging om de verhalen van Phillip Pullman in live action naar de mens te brengen. De ontvangst was voldoende en nu wordt er uitgekeken naar het tweede seizoen. Bij ons is de serie te bekijken via Telenet Play en Play More.

His Dark Materials is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pullman, waarin we in een alternatief universum kennis maken met de jonge Lyra Belacqua, gespeeld door Darfne Keen, en haar ‘daemon’ Pan. Daemons zijn een soort gezelschapsdieren die zowel fysiek als mentaal gekoppeld zijn aan hun mens, en die tijdens de kinderjaren nog alle gedaantes kunnen aannemen.

In het eerste seizoen zagen we dat Lyra op het spoor kwam van een duister geheim van haar vader, Lord Asriel, gespeeld door James McAvoy. Ze deelt het geheim met haar moeder Marisa Coulter, vertolkt door Ruth Wilson.

(The Kissing Booth 2 staat nu op Netflix.)

Najaar 2020

EPA: Lin-Manuel Miranda

Voor het tweede seizoen van His Dark Materials baseert scenarist Jack Thorne zich op het tweede boek van Pullman uit de trilogie: The Subtle Knife. Lyra zal verder onderzoek doen naar de mysterieuze substantie ‘dust’ samen met haar nieuwe compagnon Will Parry (Amir Wilson) en (hopelijk ook) met haar vriend Lee Scoresby, vertolkt door Lin-Manuel Miranda, bekend van Hamilton en Mary Poppins Returns

His Dark Materials was de duurste co-productie van BBC en HBO, maar kreeg de stempel van goedkeuring van auteur Philip Pullman. Het eerste seizoen werd zeer goed ontvangen, het tweede zal in het najaar te bekijken zijn via Telenet Play en Play More. Een exacte datum is nog niet bekend.

(Louis Theroux: Life on the Edge: nieuwe documentaireserie over zijn legendarische carrière.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572