Hit! CEO doorbreekt de radiostilte

Hit! CEO doorbreekt de radiostilte

De directie van het in de startblokken staand project van C FM dat de schoonheidswedstrijd van de Administratie Media in Vlaanderen won en onder de naam Hit! als het stadsradionetwerk ‘pakket 3’ wordt vergund, wil voor het eerst sinds de voorlopige schorsing van zijn prille vergunning, wat  kwijt over het zogeheten ‘Hit!-arrest’. Wanneer Hit! alsnog zou beginnen uitzenden hangt nu zoals bekend af van de beslissing ten gronde van de Raad Van State.

TDN

Waarom was er radiostilte en is niet meteen op 1 januari gestart met de uitzending zal je je afvragen. “De heisa rond het dossier kost weer extra tijd”, zegt Marc Peersmans de CEO van Hit! (FM). “De mensen in het project blijven er in geloven en werken positief verder” klinkt het onverstoord.

De programmering

“Ik heb alle technische vergunningen nog niet en zodra deze in orde zijn start de programmatie zoals gepland in het dossier”. Voor het nieuws bekijkt C FM trouwens nog of ze dat zelf vanuit Hasselt gaan doen of de 3.200 euro per maand gaan ophoesten voor Belga Audio, zeg maar het aan de Medialaan ingelezen radionieuws à la Joe, Nostalgie, Qmusic…

Exit Vlaamse Radiovereniging?

Marc Peersmans stapte in de Vlaamse RadioVereniging vzw in mei 2011. VRV noemt zich de grootste belangenvereniging in Vlaanderen. Zetel is Steenakker 119 – 9000 Gent, ook het adres van Topradio NV. De medebestuurders zijn dan ook Bruno Heyndrickx (Topradio) én Christophe Moens uit Eeklo (Club FM/FamilyRadio). De vereniging bestaat wel nog op papier, maar is niet (meer) actief.

De tegenovergestelde standpunten van de bestuurders onderling zijn tot uiting gekomen in deze procedure voor het Grondwettelijk Hof. Daar waar op de site van de vereniging staat dat er ‘niks verkeerd’ is met samenwerkingsverbanden, staat Bruno Heyndrickx nu lijnrecht tegenover Christophe Moens en Marc Peersmans.

Het feit dat er slechts plaats is voor vier netwerkradio-omroeporganisaties ligt hier misschien wel aan de basis. Bruno Heyndrickx en Youri Beaumont (aka Dr Funk) van TOP rekenen er nu nog duidelijker op dat Netwerkpakket 3 voor hen is weggelegd, maar de Raad Van State wees dit verzoek af.

Perceptieprobleem toegegeven

Ik werp ook nog op dat er wat schort de communicatie van C FM en Hit! Ze hebben nu de perceptie bij het publiek tegen. “Uw redenering over waarheidscommunicatie volg ik”, geeft hij toe, dus alles kan beter. De kleine organisatie heeft natuur niet de (crisis)communicators in huis zoals bij de grote jongens wel het geval is.

-TDN

Gesponsorde artikelen