Hoe ‘Assassin’s Creed Unity’ kan helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame

Hoe ‘Assassin’s Creed Unity’ kan helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame

Het computerspel ‘Assassin’s Creed Unity’ uit 2014 zou kunnen helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kathedraal werd maandag door een brand verwoest. De game bevat namelijk een heel gedetailleerde replica van de Notre-Dame. Het is wel nog niet zeker of Ubisoft, het bedrijf achter ‘Assassin’s Creed Unity’ de informatie zal doorspelen aan de Franse overheid. 

De Notre-Dame in Paris is erg beschadigd door het vuur van maandag, maar de Franse regering is vastbesloten om haar te zullen heropbouwen. De hulp komt echter wel uit een heel onverwachte hoek, namelijk van het historisch getinte computerspel Assassin’s Creed Unity.

Discovery Tour

De Assassin’s Creed-serie gebruikt originele locaties oor de setting van hun verhaal waarin twee bendes elkaar om te beurt proberen te vermoorden. De ontwikkelaars hebben duidelijk veel tijd en onderzoek gestopt in het recreëren van echte wereldlocaties. Ze gaan zelfs zo ver dat je een Discovery Tour kan doen waar spelers op hun gemak alle historische details van het spel kunnen bekijken. Nu kan dat onderzoek de restauratie van de Notre-Dame helpen. President Emmanuel Macron heeft publiekelijk verklaard dat het zijn intentie is om de kerk te herbouwen, maar de architecten zullen veel informatie nodig hebben om het in zijn oude glorie te herstellen. En dat is precies wat Assassin’s Creed Unity biedt.

Hier kan je het interieur van de Notre-Dame bekijken in de videogame:

3D-kaarten

Een andere optie zijn de 3D-kaarten van de pas overleden kunsthistoricus Andrew Tallon. In 2015 beschreef National Geographic hoe Tallon het bouwwerk met behulp van laserscanners in kaart bracht. “Als je je werk goed doet, is de scan op 5 millimeter nauwkeurig”, verklaarde Tallon destijds. Hij voerde metingen uit vanaf vijftig plaatsen in en om de kathedraal. Door de laserstraal vanaf die posities rond te laten bewegen kon Tallon elk detail van de kerk in beeld brengen. Zo creëerde hij een driedimensionale kaart van de Notre-Dame.

Hier kan je het exterieur bekijken:

Gesponsorde artikelen