Hoe de Xbox One de PlayStation 4 kan kloppen

Hoe de Xbox One de PlayStation 4 kan kloppen

Microsoft kan de oorlog tussen de nieuwe generatie spelconsoles winnen van Sony, denkt Ed Fries, een van de vaders van de Xbox die al enkele jaren niet meer bij Microsoft werkt. Fries ziet op lange termijn vooral heil in software en diensten, legt hij uit op vragensite Yabbly.

“Ik denk dat Microsoft al vroeg enkele fouten heeft gemaakt, en Sony een kans heeft gegeven om een deel van het marktaandeel terug te winnen dat ze (in de VS) verloren hadden tijdens de vorige consolegeneratie,” zegt Fries. “Hoe de dingen zullen verlopen, hangt eigenlijk af welk team het beste werk levert, zowel bij het leveren van geweldige games als het verbeteren van de gebruikerservaring door de console uit te rusten met betere systeemsoftware.”

Verder moet de Xbox One betere games hebben dan de PS4, en moet Microsoft meer openstaan voor onafhankelijke ontwikkelaars, luidt het. “Ze moeten free-to-playgaming ook agressiever toepassen, en ze moeten Xbox Live blijven naar voor schuiven als de belangrijkste onlinedienst. Ze moeten mensen tonen waarom ze de nieuwe Kinect bij elke machine stopten door een boeiend nut ervan te tonen.”

Virtual Reality

Fries laat ook zijn licht schijnen over gamen met virtual reality, dat onlangs in de belangstelling kwam met de Facebook-overname van Oculus Rift en het nieuws dat Sony werkt aan Project Morpheus, een head-mounted display voor de PS4. Volgens geruchten zou ook Microsoft werken aan technologie voor virtual en augmented reality. Het bedrijf zou onlangs zelfs 150 miljoen dollar hebben betaald voor draagbare computeraccessoires, meldt GameSpot.

“Ik ben niet zeker waar Microsoft momenteel mee bezig is. Ik hoor geruchten over een hoop coole stuff maar komt dat ook op de markt?”, stelt Fries. “Na het zien hoe 3D-tv de afgelopen jaren zo spectaculair heeft gefaald, sta ik nogal sceptisch tegenover VR, zeker wat betreft de brede consumentenmarkt. Maar voor hardcoregamers, wie weet? Misschien zal het lukken en enkele ongelooflijke nieuwe ervaringen opleveren”, denkt hij. Fries ziet de doorsneeconsument echter nog niet zo snel een display op het hoofd schuiven.

Cijfers

Van zowel de Xbox One als de PlayStation 4 gingen al ettelijke miljoenen exemplaren de deur uit, maar aangezien de machines niet overal of niet voldoende verkrijgbaar zijn, is het nog te vroeg om echte conclusies te trekken uit de voorlopige verkoopcijfers.

Bron: GameSpot

Gesponsorde artikelen