Hoe jij je kan voorbereiden op ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

Hoe jij je kan voorbereiden op ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

Nog enkele dagen en ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ is te bekijken in de cinema. Aangezien het twee jaar geleden is dat we voor het eerst in Newt Scamander’s koffer met fabeldieren mochten kijken, wil je je goed voorbereiden op je tripje naar de cinema. Gelukkig hebben wij een parcours samengesteld waardoor je in de sfeer zit én weer volledig mee bent. 

1. Herbekijk Fantastic Beasts and Where to Find Them

Tja, deze spreekt een beetje voor zich: dé manier om opnieuw in de wereld van Newt Scamander te tuimelen is je laten introduceren door Eddie Redmayne en co. zelf. Jacob Kowalski, een no-maj (nuja, muggle) wordt meegesleurd in de zoektocht naar Newt’s dieren. Maar ze botsen op een groter kwaad.

Wat we al weten over Fantastic Beasts 2: samengevat!

2. Lees Fabeldieren en waar ze te vinden.

Aan de oorsprong van de film, ligt natuurlijk het boek: Fabeldieren en waar ze te vinden. Ook dat boek kan je kopen en lezen en daar kom je zelfs een aantal dingen over Newt en Tina in te weten. Zo weten we nu al dat Tina en Newt uiteindelijk wel trouwen en zelfs kinderen krijgen.

3. Bezoek de filmlocaties … op een app!

Om weer helemaal in de sfeer van de films te zitten, kan je natuurlijk letterlijk de set bezoeken. Dat lijkt duur, maar Google heeft een leuke feature waarbij je via Google Maps de locaties van enkele magische plekken kan bezoeken. Zo kan je in het New York van 1926, waar Fantastic Beasts and Where to Find Them zich afspeelt, Macusa bezoeken en het appartement van de Goldsteins!

4. Ilvermorny-huis

Niets zegt meer over je persoonlijkheid in de Wizarding World dan het huis waar je in gesorteerd wordt. Echte Potterheads weten natuurlijk al of ze een Hufflepuff, Slythering, Gryffindor of Ravenclaw zijn. Maar weet je ook hoe je in Ilvermorny gesorteerd zou zijn? De enige toverschool in de Verenigde Staten heeft er ook vier, genoemd naar vier dieren: Thunderbird, Horned Serpent, Pukwudgie en Wampus. Waar hoor jij thuis?

5. Patronus

Net zoals je huis in de wereld van Harry Potter allesbepalend is, moet je natuurlijk ook weten wat je Patronus is. Gelukkig heeft J.K. Rowling ook daar een leuke test voor ontworpen: vergelijk met je vrienden wie je hebt gekregen.

6. Lees bij over de magische wereld van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In The Crimes of Grindelwald trekken we naar Frankrijk, dat weten we al, Parijs om precies te zijn. De Franse toverschool, die kennen we ook al: Beauxbatons. Heb je echt veel tijd, kijk dan nog eens naar Harry Potter and the Goblet of Fire (onder andere op Netflix), of herlees het boek. Daar worden de verschillende toverscholen geïntroduceerd, waaronder ook Durmstrang, waar Grindelwald naar school ging. Een uitstekende reden om al wat research te doen!

7. De details

Ben je iemand die graag op zoek gaat naar theorieën, die zich afvraagt wat dit nu allemaal wil zeggen en hoe het verder gaat na Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald? Toptip: kijk dan naar de screenplays van Fantastic Beasts. Daar kan je alle details napuzzelen en je theorieën beginnen opstellen.

Gesponsorde artikelen