Zo kijk je morgen gratis naar de livestream van het concert van BTS in Busan

BTS treedt morgen voor het eerst opnieuw samen op sinds de aankondiging van hun periode waarin ze meer zullen focussen op hun solowerk. Het optreden gaat door in Busan en is volledig gratis voor de 100.000 aanwezigen. Daarnaast kunnen fans van over de hele wereld het concert ook live volgen. Dit is hoe.

Morgen, op zaterdag 15 oktober, treedt BTS gratis op in Busan. Het optreden maakt deel uit van de campagne van de Zuid-Koreaanse stad om de wereldexpo van 2030 binnen te halen. Met het concert wil de stad tonen dat het de infrastructuur heeft om duizenden mensen te ontvangen.

Yet To Come in Busan

Het concert van BTS in Busan heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Zo ging het oorspronkelijk doorgaan op een lege vlakte, waarbij het concert meer als een festival zou aanvoelen. Na kritiek van fans, verhuisde het concert naar het Busan Asiad Main Stadium. De 100.000 tickets voor het optreden waren in minder dan een minuut de deur uit.

Ter gelegenheid van het concert werd de volledige stad deze week omgetoverd in BTS-stijl. Daarbij kleurden heel wat monumenten in de stad paars en waren er overal extraatjes voor de vele fans die naar de stad afreisden vanuit alle uithoeken van de wereld. Maar ook wie niet naar Busan kon reizen, zal het concert morgen live kunnen volgen.

Livestream

Het optreden zal gratis gelivestreamed worden via Weverse, het fanplatform van HYBE. Als je de livestream van het concert wil bekijken, moet je wel een account hebben. We raden aan om dat al voor het concert te doen, zodat je rustig kan beginnen streamen tijdens het concert morgen. Wie een smart-tv heeft, kan het concert ook bekijken via de Weverse-app voor smart-tv’s. Daarnaast wordt het concert ook live getoond op de Zuid-Koreaanse websites Zepeto en Naver, maar vanuit ons land is Weverse de makkelijkste optie.

Het concert zelf begint om 11 uur in de voormiddag Belgische tijd. Voor het concert, vanaf 4 uur ’s nachts, zal je je al kunnen voorbereiden op het concert. Vanaf dan kan je op Weverse kijken naar de twee docufilms van BTS, Bring The Soul: The Movie en Break The Silence: The Movie, en enkele van hun meest legendarische optredens.

Meer
Lees meer...