Hoe leg je dit nog uit? Olivier Deschacht gokte op verlies Anderlecht terwijl hij zelf op de bank zat

Hoe leg je dit nog uit? Olivier Deschacht gokte op verlies Anderlecht terwijl hij zelf op de bank zat

Dodelijke info over Anderlecht-ster Olivier Deschacht: hij heeft gegokt op z’n eigen verlies. Dat is meteen strafbaar, hij riskeert een celstraf. In de match tegen Paris-Saint-Germain, die Anderlecht met 5-0 verloor, zette hij geld in dat de Parijzenaars zouden winnen. Hij riskeert een celstraf, een boete van 600.000 euro en schrapping als profvoetballer.

Donkere wolken pakken samen boven Olivier Deschacht. Hij wordt genoemd in een gokschandaal, waarbij hij 20.000 euro zou gewonnen hebben door op allerlei matchen te redden. Dat is op zich niet strafbaar, maar wel op eigen matchen gokken, matchen waarin je zelf speelt of kan spelen.

En daar zit nu net het probleem: Deschacht deed dat in onder meer de Champions League-match tegen Paris Saint-Germain (0-5 verlies) in 2013. Deschacht zat toen negentig minuten op de bank en kon dus op elk moment invallen en het resultaat beïnvloeden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Mijn broer!

Heel de affaire doet vragen rijzen: 20.000 euro is veel geld, maar een profvoetballer als Deschacht verdient wel een veelvoud. Bovendien is z’n familie eigendom van doe-het-zelfzaken en daardoor zeer welstellend. Voor het geld moest hij het dus niet echt doen, vermoedelijk was het puur voor de kick. Want ook in de bewuste match tegen PSG zou hij ‘maar’ 50 euro ingezet hebben: hij zette die avond op heel wat matchen geld in. Alleen, doordat hij inzette op verlies, krijgt de zaak een stevig staartje.

En Deschacht zelf beweert ook bij hoog en laag dat het zijn broer Xavier was die de account gebruikte. Alleen gaf hij wel toe informatie door gegeven te hebben aan z’n broer, onder meer over de reserven van Anderlecht. En over alle matchen heen gaat het dus wel om erg grote sommen, waarbij Deschacht uiteindelijk dus op 20.000 euro winst staat. Het parket in Gent kan moeilijk anders dan vervolgen: de regels over gokken in het profvoetbal zijn bijzonder duidelijk. En de gevolgen kunnen zeer ernstig zijn, in het slechtste geval wordt Deschacht geschrapt als profvoetballer.

Gesponsorde artikelen