Hoe regelmatig moet je nu je haar wassen volgens experten?

Hoe regelmatig moet je nu je haar wassen volgens experten?

Hoe geweldig het ook is om pas gewassen en gestyled haar te hebben, het kan tijdrovend zijn en veel moeite kosten. Terwijl sommige mensen dagen kunnen gaan zonder het te wassen, moeten anderen het elke dag verzorgen. Maar hoe vaak moeten we ons haar nu eigenlijk wassen? Enkele experten leggen het uit aan de hand van deze tips. 

Hoe regelmatig moet je je haar nu eigenlijk wassen? Het blijft een groot vraagstuk. Sommigen zweren bij maar één keer om de week, anderen wassen hun haar een hele maand niet en als je zegt dat je het elke dag wast, kijken ze je met een scheef oog aan. Maar wat is nu de juiste manier volgens experten? De tophaarstylist Julian Farel deelt zijn expertise.

Elk haartype is anders

Volgens de haarstylist Julian Farel is er geen vaste regel en is elk haartype anders maar velen zouden echt beter wat meer bezuinigen op het gebruik van hun favoriete shampoo en conditioner. Hij beweert dat ons haar eigenlijk minder vettig is als we het minder vaak wassen. Hij vertelde aan RSVP Live: “Als je elke dag shampoo gebruikt, zal het je hoofdhuid van al zijn natuurlijke oliën ontdoen en kan het leiden tot droog, broos haar.” Hij raadt aan om je haar om de twee of drie dagen te wassen, maar hier zijn enkele uitzonderingen op.

Celebrity haarstylist Paul Cucinello vertelde aan Women’s Health dat als je haar zwaar beschadigd is door te veel gebruik van de haardroger of de stijltang je er extra goed voor moet zorgen. Best is dat je het dan slechts een of twee keer per week shampoot.

Soms kan er niets zo zalig zijn dan je haar te wassen, kijk maar naar deze schattige baby die duidelijk geniet:

Wat bij droog haar?

Voor droog haar geldt dezelfde regel en was je het ook beter om de twee à drie dagen, maar hoe langer je het kan volhouden, hoe beter. Als je sport en schrik hebt dat je haar bezweet is, kan je het gewoon met water spoelen zonder er shampoo in te doen en zal het nog steeds schoon aanvoelen. Degenen met vetter haar kunnen “om de dag” shampooën, maar niet elke dag, tenzij je haar er tegen de avond al vettig uitziet.

De juiste shampoo voor jouw haartype

Kapster Jenny Cho vertelde aan InStyle: “Zorg er bij het opdoen van conditioner voor dat je het enkel aanbrengt aan de puntjes en niet op de hoofdhuid zelf want anders maak je het probleem enkel maar groter.” Best gebruik je ook een shampoo die is ontworpen voor jouw haartype. Dat kan een vochtinbrengende shampoo zijn voor droog haar, een herstellende shampoo voor beschadigd haar en een zachte shampoo voor gekleurd haar. Dus om de twee dagen wassen en een shampoo gebruiken voor jouw haartype is de boodschap, zo houd je je haar helemaal gezond.

Gesponsorde artikelen