Hoe schoon: bedank nu je vrienden op Facebook met een unieke videoboodschap

Het is weer bijna die tijd van het jaar dat je even stilstaat bij het feit dat je familie en vrienden hebt. En aangezien je met bijna iedereen via Facebook contact houdt, is dat platform de ideale manier om hen even te laten weten dat je hen graag ziet. Dat is nu heel gemakkelijk, want in twee clicks heb je een hele videoboodschap verstuurd.

De vriendschapsfilmpjes zijn een vervolg op de populaire ‘Look Back’-video’s die je op Facebook kon maken toen de netwerksite tien jaar werd. Het nieuwe project heet ‘Say Thanks’ en maakt een speciale videoboodschap voor je vriend of vriendin. Het is een overzicht van jullie hoogtepunten aan de hand van foto’s waarop jullie samen getagd zijn.

Wees dus maar voorbereid op een tijdlijn vol videoboodschappen van je vrienden, want dit concept heeft natuurlijk zoveel potentieel dat het alleen maar viraal kan gaan. En pas maar op dat je geen vriend vergeet, zeker als die kan zien dat je video’s naar andere vrienden stuurt. Al kan je er ook gewoon een privévideo van maken, misschien niet onverstandig.

Miljoenen video’s op komst

In principe kan je een bericht versturen zoals Facebook het heeft opgesteld, maar je kan er nog variaties op maken. Zo kies je tussen ‘oude vrienden’ of ‘vrienden’ om het thema en de achtergrondmuziek aan te passen. Je kan ook de aanspreking veranderen, bijvoorbeeld wanneer de persoon in kwestie een ouder of grootouder zou zijn. Ook de geselecteerde foto’s zal je kunnen vervangen.

Voor Facebook kan de video een nooit geziene click hit worden. De ‘Look Back’-video’s zijn door bijna 200 miljoen gebruikers bekeken en de helft daarvan heeft de video gedeeld. Maar toen kon je maar één video per profiel maken, nu kan je er zoveel sturen als je vrienden hebt. Je hoeft dus geen wiskundige te zijn om uit te rekenen dat er een lawine van vriendschapsvideo’s aankomt.

Wil je die lawine zelf een duwtje in de rug geven, klik dan HIER.

Meer
Lees meer...