Hoe snel breekt die iPhone 6 nu als je hem laat vallen? Deze 8 proeven proberen het uit

De iPhone 6 is op de wereld losgelaten en dus hebben enkele eigenaars al even uitgetest hoe snel hun nieuwe aanwinst stuk gaat. Een smartphone valt helaas al eens op de grond en dus willen we zo weinig mogelijk schade wanneer dat gebeurt. Het toestel van Apple kreeg uiteindelijk geen saffierglas, hoewel dat gerucht aanvankelijk de ronde deed.

TEST 1: Vrije val met hoesje op broekzakhoogte

In deze test wordt de iPhone 6 in een lederen beschermhoes en in een siloconenhoes getest. Ter aanvulling mocht ook de voorganger van de nieuwe smartphone aan de crashtest deelnemen. Op broekzakhoogte hebben alle smartphones hun val zonder echte schade overleefd.

TEST 2: Vrije val met hoesje op oorhoogte

Een smartphone kan natuurlijk ook vallen wanneer we aan het telefoneren zijn, dus hoe doen de toestellen het vanaf die hoogte? Opnieuw is de schade bij iedere smartphone minimaal.

TEST 3: Vrije val met hoesje op basketbalringhoogte

Het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat we onze smartphone laten vallen wanneer we aan een basketbalring hangen, dus moet de iPhone 6 ook deze hoogte doorstaan. De toestellen maken daarom een vrije val van ongeveer 3 meter. En warempel, weer geen schade!

TEST 4: Val met hoesje met scherm naar beneden gericht

Het kan toch niet dat Apple een onbreekbare iPhone gemaakt heeft? Hoog tijd om het toestel eens met het scherm naar beneden te laten vallen. Ah, dat is het einde van de iPhone 6 in lederen hoes…

Maar de iPhone in siliconenhoes doet het wel goed.

Conclusie: koop een siliconenhoes als je vaak telefoneert tijdens het basketballen. Voor alle andere gebruikers heeft Apple behoorlijk goede hoesjes ontwikkeld. De volledige test zie je hieronder.

TEST 5: Val zonder bescherming op de rug

In de volgende tests moeten de iPhones het zonder beschermhoesje doen. De iPhone 6 krijgt het gezelschap van de iPhone 6 Plus, de grote broer die Apple ook net gelanceerd heeft. De val met de rug naar beneden overleven ze allebei.

TEST 6: Val zonder bescherming op de zijkant

Dit blijkt toch een pijnpunt van de iPhone 6 Plus te zijn. Het grootste van de twee toestellen loopt behoorlijk veel schade op.

Al werkt het scherm ondanks de krassen nog steeds.

TEST 7: Val zonder bescherming met scherm naar beneden

Exit de iPhone 6 Plus, maar de iPhone 6 overleefde de bovenste twee tests wel. Helaas levert de volgende test geen verrassing op. Wanneer je een iPhone 6 met het scherm naar beneden laat vallen, dan is dat scherm om zeep.

Maar hé, het toestel werkt nog.

Conclusie: zorg dat je iPhone altijd op zijn rug valt als je te gierig bent voor een hoesje… Het volledige filmpje zie je hieronder.

TEST 8: soms moet je gewoon geluk hebben

In een gelijkaardige test hebben de beide toestellen echter iedere val probleemloos overleefd.

Conclusie: de iPhone 6 doet het lang zo slecht nog niet. De beschermhoesjes bewijzen hun nut, en wie er geen heeft, zal een beetje geluk moeten hebben. Maar het onbreekbare scherm zal misschien iets voor de iPhone 7 zijn.
Meer
Lees meer...