Hoe Trump langzaamaan slachtoffer wordt van zijn eigen muur

Hoe Trump langzaamaan slachtoffer wordt van zijn eigen muur

Amerikaans president Donald Trump zegt dat elk voorstel over immigratie naar de VS “totaal verloren tijd” is, zolang er geen geld voor een muur in zit.

Trump wil een muur bouwen die een scheiding vormt tussen Mexico en de VS. Dit is één van zijn verkiezingsbeloftes.

Er werd echter een plan bedacht door senatoren John McCain (Republikeinse Partij) en Chris Coons van de Democratische Partij. Zij willen het komende maandag voorstellen in de senaat. Het plan wil immigranten die, toen ze jong waren illegaal in het land kwamen (Dreamers genoemd) beschermen tegen uitzetting van de VS, in ruil voor het beter beveiligen van de grenzen. Dit plan heeft echter geen beginkapitaal voor een dergelijke muur, noch een beperking van de immigratie.

Deportatie van Dreamers

De Amerikaanse president schuift de schuld in de schoenen van de Democratische Partij. Hij beweert dat zij geen rekening houden met de DACA. Dit is een programma dat opgesteld en goedgekeurd was door de regering Obama in 2012. De wet ging erover om de zogenaamde Dreamers, mensen die in hun kindertijd illegaal in de VS kwamen wonen, te beschermen tegen de uitzetting. Deze jongeren mochten werken en wonen in de VS en kregen sociale zekerheid.

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions kondigde echter in september aan dat het DACA-programma afgeschaft werd. Volgens hem was het niet alleen onwettelijk maar ontnam het ook nog eens duizenden Amerikanen hun jobs omdat die nu door de illegalen ingenomen werden.

Trump zoekt nu een oplossing voor het probleem en wil een alternatief zoeken dat in orde is voor zowel Republikeinen als de Democraten.

Gesponsorde artikelen