Hoe ziet een perfecte Tinder bio eruit? De beste tips voor zowel mannen als vrouwen lees je hier!

Hoe ziet een perfecte Tinder bio eruit? De beste tips voor zowel mannen als vrouwen lees je hier!

Hoe stel je een goede Tinder bio op? Schrijf ik best een grappig tekstje of net niet? Wat mag ik zeker niet vermelden en hoeveel hobby’s lijst ik maximaal op? Allemaal vragen die elke Tinder-gebruiker zichzelf stelt. Met onze tips stel je een Tinder bio op die iedereen naar rechts doet swipen!

Leest iemand die bio eigenlijk wel, hoor ik je al denken. Wel, je bio op Tinder is misschien wel belangrijker dan je denkt. Tinder-gebruikers die het swipen ietwat serieus nemen, klikken effectief wel op het bolletje met de ‘i’ om te lezen wat je allemaal al dan niet te vertellen hebt.

Tinder geïnstalleerd? (Lees hier hoe je dat doet.) Check! De juiste leeftijd en afstand ingesteld? Check! Dan is het tijd om je bio te schrijven! Gebruik de volgende tips en niemand zal jou nog naar links swipen!

1. Iets is beter dan niets

Giphy

Sla het schrijven van een Tinder bio nooit over! Vooral meisjes vinden het belangrijk om iets van informatie te krijgen over de persoon die ze eventueel naar rechts willen swipen vooraleer ze dat effectief doen.

2. Hou het kort en krachtig

Er is wel degelijk een reden waarom er een maximumlimiet staat op het aantal tekens van je bio op Tinder. Je bio is namelijk geen cv. Kies enkele relevante dingen uit die jij vindt dat je toekomstige date zou moeten weten. Als je iets over je hobby’s kwijt wil, beperk je dan tot twee ervan. Als je wil vermelden wat je graag eet, lees dan hier waarvoor je best kiest!

Giphy

3. Vermijd taalfouten!

Een van de voornaamste afknappers op Tinder is taalfouten. (Ontdek hier wat de andere afknappers zijn.) Probeer dus ten allen tijde dt-fouten of typfouten te vermijden, en zeker in je bio aangezien dat het eerste is wat je (toekomstige) match te lezen krijgt van jou.

Twitter

4. Eerst zien, dan geloven

Gewoon zeggen dat je grappig bent, dat gelooft niemand. Je moet het ook effectief bewijzen met een grapje of een fun fact over jezelf bijvoorbeeld. Zeggen dat je sportief bent maar geen enkele foto hebben die dat bewijst, komt niet goed over. Voor de heren, let wel op met sportieve foto’s want een zwemfoto in bloot bovenlijf is een no go!

5. Probeer origineel te zijn

Vermijd clichés en hou je pareltjes van openingszinnen voor tijdens het gesprek zelf. Je bio moet tussen de rest uitspringen dus durf een keer iets anders te doen. In plaats van je favoriete films op te lijsten kan je een lijstje maken van enkele veelzeggende quotes uit die films bijvoorbeeld. De zogezegde recensies van The New York Times en je mama zijn misschien niet zo origineel meer maar als je de tijd neemt om ze te personaliseren, kunnen ze wel nog altijd een lach op iemand z’n gezicht toveren.

Imgur

6. Humor is een winner!

Laten zien dat je over een goede dosis humor beschikt, is zeker een pluspunt. Ook zelfspot valt onder humor. Haal je beste raadsel boven en hou het antwoord achter. Dan is de kans groter dat je naar rechts geswipet wordt omdat ze gewoon het antwoord willen weten. Slim gezien, toch? 😉

Reddit

7. Zoek een goed evenwicht

Deze is misschien wel extra gericht aan de heren! Hang niet de arrogante macho uit maar hou het ‘ideale-schoonzoon-gehalte’ toch ook maar eerder aan de lage kant. In je bio zeggen dat je na de eerste date niet zal terugbellen is uiteraard een no go maar let toch ook op met je onvoorwaardelijke liefde voor honden en katten te uiten.

8. Eindig met een vraag of oproep

Hierboven werd al als tip gegeven dat je een raadsel kan schrijven en het antwoord achterhouden. Iets anders om de kans te vergroten dat er naar rechts geswipet wordt is een vraag stellen of oproepen tot actie. Zorg er wel voor dat het een originele, veelzeggende vraag die je mogelijke match intrigeert. Je toekomstige voor een dilemma stellen kan bijvoorbeeld ook. Voordeel: als je matcht, dan heb je meteen een onderwerp om over te praten en is het gesprek starten meteen een pak minder awkward!

Met deze tips kom je al een heel eind. Wil je ook wat inspiratie opdoen over hoe het niet moet? Check het hier!

Gesponsorde artikelen