Hoe zorg je ervoor dat je voeten niet opzwellen door de warmte (en je sandalen blijven passen)

Hoe zorg je ervoor dat je voeten niet opzwellen door de warmte (en je sandalen blijven passen)

Nu het eindelijk echt zomerweer blijft, krijgen we ook met typische zomerproblemen te maken. Opgezwollen voeten bijvoorbeeld: wat doe je eraan en hoe zorg je er met andere woorden voor dat sandalen dragen geen pijnlijke affaire wordt. Om ervoor te zorgen dat je voeten hun gewone grootte blijven, hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Het is zomer en dat wil zeggen dat je voeten plots een willetje van zichzelf krijgen. Zeker als het richting vijfentwintig graden staat (of als je helemaal geen zittend beroep hebt) kunnen je voeten nogal eens zwellen. Vervelend en soms is het zelfs pijnlijk, maar wat doe je er eigenlijk aan? We hebben een paar tips voor je, zodat je sandalen blijven passen en je sneakers goed blijven zitten.

1. Genoeg water drinken.

iStock

Het klinkt misschien bizar, want je voeten houden natuurlijk water vast, maar door meer water te drinken, help je allerlei afvalstoffen afvoeren. Twee liter op een warme dag is geen overbodige luxe.

2. Minder zout eten

Hoe meer zout je eet, hoe meer je bloedvaatjes verwijden. Die zorgen er ook voor dat je voeten opzwellen, laat die zak chips dus liggen.

3. Regelmatig van positie veranderen

Lang blijven staan of blijven zitten, zorgt ervoor dat je bloedvaatjes gaan openstaan. Blijf dus niet te lang in dezelfde positie staan en leg je voeten omhoog als je verplicht moet blijven zitten.

4. Bewegen

Om je lymfevaten (da’s waar het vocht zich ophoudt) ‘leeg te knijpen’ kan je ze een handje helpen. Door te bewegen, span je je spieren op en duw je het vocht in de lymfevaten langs je benen weg. Zo zorg je er ook voor dat je voeten zichzelf blijven. Kantoorjob? Stretchen kan helpen, en loop regelmatig eens om een glas water.

Gesponsorde artikelen