Hoezo BBQ is alleen voor vleeseters? Met deze 11 recepten verras jij je vega- en veggievrienden

Hoezo BBQ is alleen voor vleeseters? Met deze 11 recepten verras jij je vega- en veggievrienden

De zomer is bijna voorbij, dus we moeten profiteren van wat er nog van overschiet, toch? Geniet nog snel van die laatste mooie zomeravonden en organiseer een BBQ. Want er is toch niets leuker dan allemaal gezellig rond de tafel zitten? Een wijntje hier, een vleesje daar. Maar misschien moeten we het toch eens over een andere boeg gooien. Met deze 11 receptjes organiseer jij de perfecte BBQ, veggie style. 

1. Overheerlijke maiskolven met kaas en kruidenboter

Niets is leuker dan mais recht van de kolf eten en met dit receptje wordt dat nóg heerlijker! En eenvoudig is het ook. Smeer gewoon wat boter, Comté, kruiden en wat chili over de kolven en toast ze daarna op de barbecue. Mais alors, hoe lekker is dat?

2. Gevulde champignons met pesto

Deze portobellochampignons met pesto, kaas en wijn tillen jouw BBQ naar een hoger niveau. Ze zijn makkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Perfect, toch? Verras je vrienden met dit gerecht en ze willen nooit meer weg!

3. Brochettes met halloumi en courgette om bij weg te smelten

Dit eenvoudige recept valt sowieso bij iedereen in de smaak. Snij je halloumi en courgette in blokjes. Marineer ze dan met wat munt, citroen en olijfolie, daarna kunnen ze op het stokje. Even grillen en klaar! Zin om het nog leuker te maken? Zet een kleine barbecue op tafel zodat iedereen z’n eigen “vleesjes” of ‘”veggies” zelf kan bakken! En beter nog: het houdt je lekker warm terwijl de herfst nadert.

4. Een groene burger voor een kleurrijke avond

Wie toch graag een goeie burger eet tijdens een veggie BBQ, kan dit nog steeds met deze lekkere groene burgers. Het duurt niet lang om ze klaar te maken en dat zorgt er natuurlijk ook voor dat ze nog beter smaken. Spinazie en kaas, de perfecte combo voor een onvergetelijke avond.

5. Lookbrood, maar dan nóg beter (ja, het kan)

Vergeet gewoon lookbrood. Mix wat basilicum en pesto in je lookboter voor een vollere smaak. Je maakt er best een aantal, want voor je ’t weet is je lookbrood al in de maag van je vrienden verdwenen. Tip: met deze handige snijplank was (warm) brood snijden nog nooit zo eenvoudig!

6. Gegrilde asperges mogen uiteraard niet ontbreken

Gegrilde asperges zijn een must op iedere BBQ. Zo eenvoudig en toch zo heerlijk. Sprenkel wat olijfolie over je groene asperges, nog wat kruiden naar keuze en klaar is Kees! Laat de asperges lang genoeg liggen, dan worden ze lekker knapperig. Mmm!

7. Een echte klassieker: aardappeltjes in de schil

Je kent het klassieke recept wel: aardappeltjes met kruidenboter in wat aluminiumfolie. In dit recept gaat het er echter iets anders aan toe. Met bosui, boter en wat zeezout breng je jouw aardappelen perfect op smaak. Experimenteer met wat verschillende kruiden en misschien ontdek je wel een nieuw meesterwerk.

8. Iets indrukwekkender: een gegrilde bloemkool

Bloemkool is sowieso al heerlijk, maar deze gegrilde versie is nog duizend keer beter. Geef je BBQ een Indische vibe en smul erop los!

9. Ongelofelijk lekker: gevulde aubergine met chili en limoen

Gril deze rakkers op je barbecue en je zal niet aan de geur kunnen weerstaan. Wat chili, sesamolie, koriander, limoen, pinda’s, ui en natuurlijk aubergine. Wie had kunnen denken dat deze ingrediënten tot zoiets lekkers konden leiden?

10. Geroosterde sla. Zo fout, maar toch zo juist

Als je wat sla met zout op je rooster legt, krijg je al snel iets dat er niet echt juist uitziet. De sla is volledig zwart en gekrompen, maar toch is het overheerlijk. Aangezien geroosterde sla niet echt bekend is, kan je je vrienden eens goed beetnemen. Iedereen zal je gek verklaren … tot ze proeven!

11. En als laatste natuurlijk vegetarische “chicken” wings!

Deze chicken wings zijn eigenlijk gewoon bloemkool, maar toch zijn ze minstens even lekker als echte kippenboutjes. Je bakt deze wings best eerst in de oven, maar daarna kan je ze nog eens lekker grillen op de barbecue. Of laat je gasten ze zelf grillen met deze leuke tafelbarbecue, natuurlijk!

Voilà, nu ben je volledig klaar om een echte veggie BBQ te organiseren. Vergeet uiteraard je normale pasta- of aardappelsalade niet en dan komt dat volledig in orde! Smakelijk! ?

Gesponsorde artikelen