Hoezo gelijkheid? Deze vijf dingen kunnen alleen vrouwen doen zonder creepy te zijn

Over hoe vrouwen anders behandeld worden dan mannen zijn al heel wat boeken volgeschreven, maar ietwat onderbelicht zijn de dingen waar vrouwen mee wegkomen terwijl mannen voor dezelfde zaken worden aanzien als regelrechte creeps. 

Rebecca van vrouwensite xoJane.com dacht daar eens over na. Ze omschrijft zichzelf als een bijna 31-jarige vrouw die onder meer samenwoont met een huisgenoot, promiscue is, slecht eet, veel vloekt en niet altijd even proper is. Daarnaast heeft ze een poster van Batman op haar kamer. En toch, stelt ze vast, vertrouwen ouders haar hun kinderen toe om erop te babysitten, terwijl ze een man met dezelfde eigenschappen waarschijnlijk niet in de buurt zouden laten komen.

Ze kwam vervolgens voor de dag met deze vijf dingen die zij wel kan doen maar een mannelijke versie van haar niet:

1. In het park zitten zonder een boek

Een man kan evengoed een lange regenjas en een donkere bril dragen terwijl hij hevig masturberend zit te kijken naar alle mensen die aan het sporten zijn, stelt ze. “Ik ben gewoon een vrouw die de middelbare leeftijd nadert die besloten heeft wat vitamine D op te nemen terwijl ik nadenk over mijn verloren jeugd en onbevruchte eitjes.”

2. Wenen in een bar

Een vrouw die in een bar in tranen uitbarst, krijgt gegarandeerd een gratis drankje, stelt Rebecca. Een vriendelijke ziel zal aanbieden een taxi te bellen, en elfhonderd mensen zullen proberen haar uit de kleren te krijgen. Maar een man die alleen weent op café is een zielige zatlap. “Ik garandeer je dat geen enkele vrouw naast hem kruipt en haar borsten aanbiedt om op te huilen. Misschien moet ik daar maar mee beginnen”, denkt ze.

3. Alleen naar de film gaan

“Een vrouw die alleen naar de film gaat is ‘moedig’ en ‘probeert nieuwe dingen’. Voor de mannelijke versie: zie punt 1.

4. Over koetjes en kalfjes praten met een kind of dier

Rebecca zegt geregeld iets tegen een kind, bijvoorbeeld “Ik vind jouw shirt mooi” in een wachtrij bij Starbucks. Wanneer het kind dan rood wordt en wegkijkt, zegt haar moeder dat het verlegen is. “Ze heeft besloten dat ik geen creepy weirdo ben omdat ik een vagina heb”, besluit Rebecca. “Ik stel het wel op prijs dat ze me niet bespuit met pepperspray omdat ik praat met haar kind. Het is tof om niet bespoten te worden met pepperspray.” Wanneer een man echter een kleine hond of een kind aait, ho maar, dan denkt men meteen dat hij een geluidsdichte kelder heeft.

5. Hand in hand wandelen met een veel jongere vrouw

“Wanneer een man het doet, is hij een pervert. Wanneer ik een affaire heb met een kerel die bijna tien jaar jonger is, ‘keer ik het paradigma om’ in plaats van ‘een vieze oude vrouw te zijn met bindingsangst’.” YOLO, zegt ze nog bij dat laatste.

Meer
Lees meer...