“Hollywood is under attack”: hackers slaan opnieuw toe en ze zouden nog meer films en series hebben dan verwacht

“Hollywood is under attack”: hackers slaan opnieuw toe en ze zouden nog meer films en series hebben dan verwacht

Het was even stil rond hackerscollectief TheDarkOverlord. Nadat ze tien afleveringen van het komende seizoen van ‘Orange Is the New Black’ hadden gelost, bleef het bij vage insinuaties. Eergisteren sloegen ze echter opnieuw toe door acht afleveringen van een nieuwe ABC-show online te zetten. En, “er is altijd meer”, zeggen ze. “Hollywood wordt aangevallen en wij zijn de speerpunt van dat offensief.”

TheDarkOverlord liet eergisteren nog eens van zich horen. Zo zetten ze acht afleveringen van de nieuwe ABC-show Steve Harvey’s Funderdome online. De tweede keer in amper vijf weken dat het hackerscollectief toeslaat. Want eind april losten ze al tien afleveringen van het nieuwe seizoen van Orange Is the New Black, nadat Netflix weigerde een dwangsom te betalen.

En dat zou zomaar eens pas het tipje van de ijsberg kunnen zijn. Want TheDarkOverlord claimt meerdere films en series in hun bezit te hebben, nog meer dan eerst werd gedacht. Netflix, en nu dus ABC/Disney, waren heel openlijk over het feit dat ze niet wilden betalen, maar velen zouden dat echter stilletjes wel gedaan hebben, zo weet The Hollywood Reporter. “Er is altijd meer”, zegt het collectief ook aan THR. “Vergis je niet, Hollywood is under attack.” En zij zien zich als de speerpunt van dat offensief. “Onze bedoeling is trouwens niet om mensen bang te maken. Wij willen gewoon grof geld verdienen”, voegen ze er nog aan toe.

Een statement

“Er is nog maar weinig interesse in Funderdome“, zo zegt Ernesto van der Sar van Torrent Freak aan The Hollywood Reporter. “Waarschijnlijk omdat het programma nog niet bekend is gemaakt naar het publiek.” Het vroegtijdig releasen van Funderdome zal ABC dan ook niet al te veel schade toedienen, maar het is vooral een statement. Volgens een bron van The Hollywood Reporter is het wraak voor uitspraken van Bob Igor, CEO van het moederbedrijf van ABC Disney, die zei dat ze niet gehackt waren en er geen films zouden gestolen zijn.

Er gingen een tijdje geleden de geruchten dat hackers, alhoewel deze keer niet het hackerscollectief TheDarkOverlord, de nieuwe Pirates of the Caribbean-film in hun bezit zouden hebben. De hackers zouden stukken uit de film hebben buitgemaakt, maar Disney zou die niet belangrijk genoeg geacht hebben om er een dwangsom voor te betalen. De uitspraken van Igor zouden, volgens de bron, echter wel van Disney een doel gemaakt hebben.

“Professionele organisatie”

Niets dan voordelen voor de kijker, denk je dan misschien. We krijgen onze favoriete series of films nog vroeger dan normaal. Maar niets is minder waar. “Hackers werken vaak samen met internetpiraten. Zo steken ze vaak malware in die bestanden zodat ze je info kunnen stelen, je bespieden of je computer kunnen vastleggen met ransomware”, zegt een voormalig openbaar aanklager voor cybercriminaliteit. TheDarkOverlord ontkent echter dat hun content zo wordt ‘aangepast’ en ze bevestigen ook dat ze, na het betalen van de dwangsom, de content ook altijd weer zullen terugbezorgen aan de bedrijven. “Wij zijn een professionele organisatie”, stellen ze.

Gesponsorde artikelen