Homo’s voorspellen winnaar Eurovisiesongfestival 2018

Homo’s voorspellen winnaar Eurovisiesongfestival 2018

Homo’s en het Songfestival: het is een onlosmakelijk huwelijk zoals Nicole en Hugo. Daarom houdt de internationale homozender OUTtv, in België te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet, ieder jaar een online poll omtrent het Eurovisiesongfestival. Sinds 2010 stemmen telkens meer dan 3.000 holebi’s op het Songfestivalnummer waarvan zij denken dat het zou moeten winnen. Naar goede gewoonte ontvangt de pollwinnaar in hoogsteigen persoon de felbegeerde OUTmusic Award van Eurovisiekenner Jens Geerts nog voordat het liedjesfestijn effectief op tv losbarst. 

“Waarom deze gay voorspelling al jaren relevant is? Homo’s hebben immers een goede voeling met Songfestivalmuziek,” legt Marc Putman, CEO OUTtv Europe, uit.

Bij de OUTmusic Award draait het al jaren enkel en alleen om het nummer dat het best in de smaak valt bij de homogemeenschap. In tegenstelling tot het daadwerkelijke festival, hebben de artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke of politieke boodschap van de artiest geen invloed op de stemmen.

32 deelnemers live aan het werk in Amsterdam

Dit jaar ligt dit anders want die hard fans kunnen nu al 32 deelnemende landen, waaronder de Belgische Sennek, live aan het werk zien op OUTtv. “Twee weken geleden traden maar liefst 32 deelnemers van het komende Songfestival op onder de noemer ‘Eurovision in Concert’ in Amsterdam. Een promoconcert dat georganiseerd werd door enkele Eurovisiefans”, legt Putman uit.

“Het is historisch dat zoveel huidige deelnemers al tegelijk op één podium stonden nog voor het Eurovisiesongfestival heeft plaatsgevonden. De volledige show zal woensdagavond 2 mei vanaf 21.35 uur in twee delen exclusief op OUTtv uitgezonden worden”, voegt hij eraan toe.

Nog stemmen tot 3 mei

Stemmen voor de OUTmusic Award kan tot en met 3 mei middernacht via www.out.tv of via de rechtstreekse link https://app.je/outmusic2018. OUTtv-presentator en Eurovisiekenner Jens Geerts reikt dan in Lissabon de award uit aan de uiteindelijke winnaar.

De voorbije acht jaar was de winnaar van de OUTmusic Award ook de eigenlijke winnaar van het Eurovisiesongfestival. Lena Meyer-Landrut (Duitsland, 2010), Loreen (Zweden, 2012), Emmelie de Forest (Denemarken, 2013) en Måns Zelmerlöw (Zweden, 2015) werden juist voorspeld. In 2011, 2014 en 2016 kozen ze de uiteindelijke bronzen medaille maar vorig jaar werd OUT-winnaar Francesco Gabbani (Italië) pas zesde.

Lisbon Calling! en Poules

Eveneens krijg je vanaf 7 mei dagelijks om 20.00 uur het laatste Songfestivalnieuws rechtstreeks vanuit Lissabon in het programma Lisbon Calling! waarin Jens verslag brengt met interviews, exclusieve backstagebeelden en een inkijkje in het gay nachtleven van Lissabon.

Wie zelf wil mee beoordelen tijdens de halve finales en de finale volgende week, kan ook terecht op de website van OUTtv.

Wil je je helemaal voorbereiden? Koop dan hier de dubbel-cd met alle nummers!

Gesponsorde artikelen