Dit toestel vertelt je hoe je hond zich voelt

INUPATHY hond
INUPATHY

Een hond als huisdier hebben is super. Maar hoe goed je je lieve vriend ook kent, soms blijft het moeilijk om te weten wat hij precies wil zeggen. Het Japanse bedrijf Inupathy beweert dat probleem opgelost te hebben. Het ontwikkelde een vestje met daarop ledlampjes die je precies zeggen hoe je hond zich voelt.

Kwispelen, blaffen, je vragend aankijken … er zijn veel dingen die een hond doet om duidelijk te maken hoe hij zich voelt. Alleen slagen we er jammer genoeg niet altijd in om dat even goed te verstaan.

Dat probleem is binnenkort mogelijk verleden tijd. De wearable van Inupathy meet namelijk de hartslag van je hond en bepaalt aan de hand daarvan hoe hij zich voelt.

Ledlampjes

Een kleurcode, die je kan zien op de ledlampjes op de rug van je huisdier, toont vervolgens zijn emotie. Groen wil zeggen dat je hond relaxed is, bij paarse lichten is hij gestrest, bij wit geïnteresseerd, bij rood opgewonden en bij regenboogkleuren voelt hij zich gelukkig.

Daarnaast is er ook nog een applicatie die alle gegevens opslaat en waarop je kan zien hoe vaak je hond blij of gestrest is. Experts geven aan de hand van die gegevens in de app gepersonaliseerd advies.

Nog niet te koop

Voorlopig is het product wel nog niet te koop bij ons. Inupathy hoopt binnenkort via een crowdfunding genoeg geld in te zamelen om z’n hondenmonitor op de markt te kunnen brengen.

Gesponsorde artikelen