Hond verschijnt op politiekantoor om zichzelf als ‘vermist’ op te geven

Support Our Permian Basin Police Officers/Facebook
Facebook: Support Our Permian Basin Police Officers

In het Texaanse dorpje Odessa gebeurde er een tijdje geleden iets opvallend. Een hond verscheen er aan de inkom van een plaatselijk politiekantoor om zichzelf ‘als vermist’ op te geven. Dat deelde de politieafdeling zelf via een bericht op Facebook.

In het Odessa Police Department was het even schrikken toen er ineens een hond het kantoor binnenliep. De hond leek de politieagenten te willen duidelijk maken dat hij gescheiden was van zijn baasjes en vermist was.

Blitzbezoek

De aanwezige politieagenten probeerden de hond, die later Chico bleek te heten, te entertainen zolang ze nog geen idee hadden van waar hij kwam. De hond droeg geen ID tag, dus uiteindelijk belden ze de dierenbescherming om op zoek te gaan naar een eventuele microchip. Maar nog voor de dierenbescherming aangekomen was, besloot Chico om alweer te vertrekken. Hij verliet op zijn gemak het politiekantoor, en werd zelfs na een intense zoektocht niet meer teruggevonden.

Uiteindelijk contacteerde het baasje van Chico de dag nadien het politiekantoor. Daarin liet hij weten dat Chico zijn hond was, en dat hij na zijn bezoekje aan het politiekantoor gewoon terug naar huis was gekeerd. Ongeveer 1,6 kilometer verder. Chico is vanaf nu alleszins altijd welkom op het Odessa Police Department.

Gesponsorde artikelen