Honden winnen van katten op het internet

kat hond
Pixabay

Honden zijn online veel populairder dan katten. Dat is een van de verrassende conclusies van Digital 2020, een rapport dat onderzoekt hoe mensen wereldwijd het internet en social media gebruiken.

“Het internet is uitgevonden zodat mensen video’s van katten kunnen delen en bekijken”, is een vaak gehoorde uitspraak. Wie even rondkijkt op YouTube, Instagram of andere sociale media snapt al snel waar die stelling vandaan komt.

Maar blijkbaar zijn katten niet de populairste huisdieren op het internet. Volgens Digital 2020 moeten ze die eer laten aan hun grote concurrenten, honden. Dat grootschalig project onderzocht wat mensen wereldwijd doen op het internet. Hun resultaten schreven ze neer in Digital 2020 Global Overview Report, een slideshow van maar liefst 247 dia’s.

Honden populairder op Google en Instagram …

Naast heel wat ‘serieuzere’ zaken, bekeken de onderzoekers ook of katten echt zo populair zijn als gezegd wordt. Tot hun eigen verbazen merkten ze dat het niet katten, maar honden zijn waar het vaakst op gezocht wordt.

Het verschil is het grootste op Google. Daar wordt namelijk bijna dubbel zo vaak gezocht op honden als op katten. Google Trends toont voor 2019 een gemiddelde search index van 90 voor honden en amper 52 voor katten.

Ook op Instagram moeten katten het onderspit delven. Er zijn namelijk maar liefst 250 miljoen posts met de hashtag #dog tegenover ‘maar’ 197 miljoen met #cat.

… katten op Reddit

Er is echter nog steeds hoop voor kattenliefhebbers want in Google zoeken op ‘cat‘ levert net iets meer zoekresultaten dan zoeken op ‘dog‘. Hier halen de katten het nipt met 6,82 miljard resultaten tegenover 6,76 miljard voor de honden.

Op Reddit zijn katten zelfs helemaal de baas want de subpagina r/cats heeft 1,7 miljoen gebruikers, terwijl r/dogs het moet doen met 1,29 miljoen gebruikers.

The Battle for the Internet

dogs vs cats
Bron: Digital 2020

Gesponsorde artikelen