Hongarije stuurt metalband naar het Eurovisiesongfestival en opvallen zal het zeker

Hongarije stuurt metalband naar het Eurovisiesongfestival en opvallen zal het zeker

Het Eurovisiesongfestival komt dichterbij en steeds meer landen maken hun nummers bekend. Zo ook Hongarije. Het land zal de metalband AWS met het nummer ‘Viszlát nyár’, in het Hongaars dus, aantreden in Lissabon. En de meningen zijn sterk verdeeld. 

Hongarije stemde gisteren voor hun inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon, Portugal. De keuze viel op de metalgroep AWS. Een opmerkelijke keuze die de kijker hoogstwaarschijnlijk zal verdelen.

Nipt gewonnen

Tijdens de Hongaarse finale van de voorronde leek het er aanvankelijk op dat Gergely Dánielfy de Hongaarse kleuren mocht verdedigen op het Eurovisiesongfestival. Hij kreeg van de jury 36 punten. Metalband AWS was met 8 punten de vierde en laatste act die zich wist te kwalificeren voor de superfinale.

In die superfinale was het de beurt aan de kijker om te stemmen voor hun favoriet. De kijker was het niet eens met de vakjury en stemde massaal voor de metalband. Waardoor die alsnog de overwinning in de wacht sleepte.

Het nummer waarmee Hongarije een gooi zal doen naar de overwinning op het Eurovisiesongfestival heet Viszlát nyár, Hongaars voor ‘Vaarwel zomer’.

Goed nieuws voor België?

Sinds het nummer van Hongarije bekend raakte, zakte het land al heel wat plaatsen terug bij de bookmakers. Dat is de score van de gokkantoren en meestal valt hieruit perfect de winnaar van het Eurovisiesongfestival af te leiden.

België daarentegen doet het, ondanks het nummer van ons land nog niet bekend is, verbazend goed bij diezelfde bookmakers. Ons land staat momenteel op de 12de plaats en voor de eerste halve finale wordt er voor Laura Groeseneken, die op het Songfestival zal aantreden onder de artiestennaam Sennek, zelfs een vierde plaats voorspeld.

België zal het enkel tegen de Hongaren moeten opnemen als beide landen de finale halen. Voorlopig zal België daar volgens de bookmakers in slagen, maar Hongarije zou stranden in de halve finale met een 15de plaats.

Beluister hier de inzending voor het Eurovisiesongfestival van Hongarije:

Gesponsorde artikelen