Honor, het kleine broertje van Huawei, lanceert veelbelovende smartphone tegen verrassend scherpe prijs

Honor, het kleine broertje van Huawei, lanceert veelbelovende smartphone tegen verrassend scherpe prijs

Huawei is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de Belgische smartphonemarkt en ook hun onlinemerk Honor lijkt klaar om zijn plaats te veroveren. Gisteren werd in Berlijn hun nieuwste model, de Honor 9, voorgesteld en wij mochten hem al even uitproberen.

De naam Honor klinkt voor de meeste mensen niet zo bekend in de oren maar in China is het online het meest verkochte smartphonemerk. Ook onze buurlanden zijn al langer overtuigd van de kwaliteiten van het merk, dat onderdeel is van Huawei. Nu wil Honor ook in België marktaandeel veroveren.

Die goede reputatie in landen zoals Duitsland en Frankrijk heeft Honor helemaal zelf afgedwongen. Vorig jaar verbaasde het veel volgers met de Honor 8, een toestel dat ondanks een scherpe prijs maar weinig moest onderdoen voor de toptoestellen op de markt. Het won dan ook veel prijzen. Ook zijn opvolger, de Honor 9, heeft diezelfde ambitie en heeft alles in huis om die ambitie ook waar te maken.

Sneller dan de Samsung Galaxy S8

De Honor 9 ziet er niet alleen mooi uit volledig in glas, met een scherm van 5,15 inch dan aan de zijkanten tot bijna tegen de rand loopt, hij presteert ook heel goed. Tijdens de presentatie toont CEO George Zhao hoe het toestel sneller werkt dan de Samsung S8. Reken daarbij nog een dual camera van 20 MP en 12 MP om ook in het donker scherpe foto’s te trekken en 64 GB geheugen (en plaats voor een SD-kaart). Honor mikt op jonge consumenten of consumenten die zich nog jong voelen en de Honor 9 heeft dan ook alles was je als jongere zoekt.

Het meest opmerkelijke is misschien wel de prijs. In België kost de Honor 9 maar 429 euro, goedkoper dan in onze buurlanden. “Zo willen we in België onze plaats in de markt veroveren”, zegt Yves Leemans, marketing manager voor Honor in België. Het toestel is vanaf nu online te koop en ligt ook in de winkels van Media Markt.

Gesponsorde artikelen