Hoofdredacteur VRT Journaal geeft opmerkelijke uitleg over hoe Twitter werkt

“Houdt u van bangmakende content? Dan zit u bij de juiste zender”, tweette Björn Soenens, de hoofdredacteur van het Journaal. Hij antwoordde op een Tweet van een man die zei dat hij tegenwoordig liever naar het VTM Nieuws kijkt omwille van de “verrassend goede content”. Soenens verwijderde zijn tweet eens hij “wist dat die persoon de tweet had gelezen”. Interessante uitleg over de werking van Twitter. 

Het Journaal-hoofdredacteur Björn Soenens begrijpt duidelijk niet hoe Twitter werkt. Hij verwijderde zijn antwoord op een tweet die het VTM Nieuws verheerlijkte en Het Journaal onderuit haalde. Niet omdat hij niet meer achter zijn antwoord stond, maar wel omdat hij wist dat zijn antwoord gelezen was. Zijn uitleg was zeer opmerkelijk: “Het was een privéconversatie tussen een kijker en mij. Eens ik wist dat die persoon de tweet gelezen had, kon hij weg”, stelt hij. Logisch toch?

De kijker tweette dat hij tegenwoordig liever naar het VTM Nieuws kijkt omwille van de “verrassend goede content” en dat het VRT Journaal “vernieuwing nodig heeft”. “Hou je van bangmakende content? Dan zit u bij de juiste zender”, tweette Soenens terug. 

Soenens verwijderde de tweet, maar blijft wel achter de inhoud ervan staan. Hij zegt dat VRT niet meedoet aan bangmakerij. “Wij doen niet mee aan de hele terreur-propaganda. Het Journaal heeft de taak om nieuws in perspectief te plaatsen, niet om de megafoon te zijn van een angstklimaat”, zegt hij. 

(Bron: Het Laatste Nieuws)
Meer
Lees meer...