Hoofdrolspeler trekt laatste pootjes van onder ‘Deadwood’-film: “Het gaat nooit gebeuren”

Hoofdrolspeler trekt laatste pootjes van onder ‘Deadwood’-film: “Het gaat nooit gebeuren”

‘Deadwood’, de iconische western met Timothy Olyphant, die het verhaal vertelde van de goudzoekers in het Amerikaans niemandsland, kreeg nooit een goed einde, maar de film zou soelaas moeten brengen. Alleen blijft die film op de rollen staan en nu gelooft ook Timothy Olyphant niet meer dan het er ooit van komt.

Deadwood is één van die series die de gouden jaren van televisie inluidde: met een prachtige intro en mysterieuze, broeierige personages verleidde Deadwood iedereen. Na drie seizoenen werd de productie opgebroken en de fans bleven met een wrang gevoel achter, want het verhaal was nog lang niet af.

Ensemble

Maar Deadwood is een ensemblespel: Timothy Olyphant (Seth Bullock) en Ian McShane (Al Swearengen) spelen zeker een hoofdrol, maar het zou maar een doods dorpje zijn zonder Calamity Jane, doc, Trixie en Alma. En daar lag het probleem voor een vervolgfilm: de hele cast bij elkaar krijgen leek lang niet haalbaar.

Toch bleef er animo bestaan voor de film: de plannen werden nooit echt opgeborgen, de cast bleef enthousiast en er lag een script klaar. Toen gaf HBO nog een finaal duwtje en er gingen geruchten de ronde dat de productie zelfs al aan de gang was. Maar nu geeft Timothy Olyphant dus wel degelijk nog wat weerwerk, wat meteen ook de doodsteek voor Deadwood zou kunnen zijn.

Geen fucking manier

“Er is geen fucking manier waarop het ooit gaat gebeuren”, zei de sherrif van Deadwood in een Amerikaanse tv-show. “Ik ben wel hoopvol, en mijn medewerking hebben ze, maar het lukt ons nu al niet om samen te barbecueën. Ik ben gewoon realistisch.” Tja. We zullen dan nog maar een marathon houden.

HBO

Gesponsorde artikelen