Hoofdrolspelers ‘Romeo and Juliet’ (1968) krijgen ongelijk na klacht over uitbuiting en seksueel misbruik

Leonard Whiting (72) en Olivia Hussey (72) hebben ongelijk gekregen in hun klacht tegen Paramount. Het duo beschuldigde die filmstudio van uitbuiting, seksueel misbruik en het verspreiden van naaktfoto’s van kinderen omdat ze nog minderjarig waren tijdens het filmen van naaktscènes voor de bekroonde film Romeo and Juliet uit 1968.

Het verhaal over Romeo en Julia werd doorheen de geschiedenis verschillende keren verfilmd. Een van die verfilmingen dateert uit 1968. Toen werden de hoofdrollen gespeeld door Leonard Whiting en Olivia Hussey, die op dat moment respectievelijk 16 en 15 jaar oud waren. Ondanks hun jonge leeftijd namen de twee wel een naaktscène op en daar willen ze nu een compensatie voor.

Seksueel misbruik, seksuele intimidatie en fraude

Begin dit jaar raakte namelijk bekend dat Whiting en Hussey een rechtszaak hebben aangespannen tegen de filmstudio Paramount Pictures. Ze eisten daarbij een schadevergoeding van 500 miljoen dollar voor seksueel misbruik, seksuele intimidatie en fraude. Zo zouden de twee tegen hun wil in een naaktscène gefilmd hebben, waarvoor ze aanvankelijk geen toestemming gaven.

Regisseur Franco Zeffirelli, die overleed in 2019, zou hen pas de ochtend van de opnames hebben gezegd dat ze naakt zouden zijn. Uiteindelijk waren de blote borsten van Hussey en de billen van Whitings te zien in de film.

Rechter

Donderdag heeft rechter Alison Mackenzie van het Hooggerechtshof van Los Angeles in een voorlopige uitspraak de motie van de studio om de rechtszaak af te wijzen goedgekeurd. Dat meldt Entertainment Weekly. De rechter verwerpt namelijk het argument van Whiting en Hussey dat de naaktscène kinderpornografie zou zijn. Solomon Gresen, een advocaat van de acteurs, liet ondertussen wel weten zich niet te zullen neerleggen bij die uitspraak.

Bekijk hier de trailer van Romeo and Juliet (1968):

Meer
Lees meer...