Hoogdag voor Star Wars-fans: op 4 november komt dit prachtige R2-D2-vliegtuig naar Brussels Airport

Hoogdag voor Star Wars-fans: op 4 november komt dit prachtige R2-D2-vliegtuig naar Brussels Airport

Woensdag 4 november is een speciale dag voor luchtvaartfans die ook gek zijn op Star Wars. Dan komt namelijk de unieke R2-D2-Boeing van All Nippon Airways naar Brussels Airport. En er is zelfs een wedstrijd om het vliegtuig vanop het tarmac te gaan bekijken.

Het toestel maakt deel uit van een 5-jarig promotiecontract tussen Disney, eigenaar van de Star Wars-rechten, en All Nippon Airways. Naast de verfbeurt is ook het interieur volledig in hetzelfde thema. Zowel de hoofdsteun, de papieren servetten als de bekertjes zullen Star Wars-bedrukking krijgen. Bovendien zullen de zes eerste films beschikbaar zijn in het onboard-animatiesysteem, terwijl geen enkele andere maatschappij ook maar één film mag vertonen.

Op 4 november komt het toestel naar Brussel, de eerste keer dat een Europese luchthaven het toestel mag ontvangen. Dat bezoek kadert uiteraard in een promotietoer vooraleer de nieuwe Star Wars-film in te bioscopen draait. Het is dan ook het moment voor vliegtuigspotters om een uniek vliegtuig te bekijken en fotograferen.

Er loopt bovendien een wedstrijd waarmee je een van de 125 kaartjes kan bemachtigen om het toestel vanuit Pier B te zien landen. Daarnaast mogen 25 gelukkigen ook nog eens het toestel van dichterbij bekijken vanop het tarmac, en misschien kom je ook wel R2-D2 zelf tegen.

Gesponsorde artikelen