Hooikoorts? Dan drink je beter deze cocktail

Hooikoorts? Dan drink je beter deze cocktail

Wat kan je doen als je op een mooie zomerdag last krijgt van hooikoorts? Je hoeft niet thuis te blijven om het niezen en de tranerige ogen tegen te gaan, maar niet alle terrasjes zijn even goed voor je. Gin-tonics drinken of wodka, dat blijkt dan wel weer een goed idee te zijn. 

Iedereen juicht zodra de eerste zonnestralen de lente inluiden, behalve mensen met zware hooikoorts. Druipneuzen, opgezwollen en tranende ogen, niezen en snuiten alsof je leven ervan afhangt: het hoort er allemaal bij. Gelukkig is er, volgens verschillende onderzoeken, een drankje dat je wel kan helpen.

Geen sulfieten of histamines

Volgens verschillende astma-verenigingen maakt alcohol allergieën aan de luchtwegen namelijk een stuk erger. Dat wil zeggen dat een cocktail of pintje voor hooikoortspatiënten ook niet het beste idee is. Grote boosdoeners zijn de sulfieten en histamines. Als je weet dat de meeste anti-allergie-medicamenten anti-histamines bevatten, snap je waar het probleem ligt.

Maar: goed nieuws: gin-tonic en wodka bevat zéér weinig tot geen sulfieten of histamines. Er zijn zelfs enkele merken, zoals Absolut Vodka, die volledig sulfietvrij zijn. Daar kan je er dus gerust eentje van drinken zonder je hooikoorts erger te maken.

Geen pintjes, maar gin

Om nu te zeggen dat je hooikoorts wordt opgelost door gin-tonic te drinken, zover zouden we niet willen gaan. Maar als je moet kiezen tussen een pintje of een gin-tonic: ga voor de laatste. Hoe kan je daar nu nee op zeggen?

Gesponsorde artikelen