Hooverphonic heeft een nieuwe zangeres en we kennen haar al van ‘The Voice’

Hooverphonic heeft een nieuwe zangeres en we kennen haar al van ‘The Voice’

Hooverphonic is terug en ze hebben een nieuwe zangeres: de 17-jarige ‘The Voice’-winnares Luka Cruysberghs. Alsof dat niet genoeg is, lost de groep rond Alex Callier een nieuwe single en kondigen ze een nieuwe toer aan.

De band van Alex Callier en Raymond Geerts keert na hun experimentele, eclectische episode rond de plaat ‘In Wonderland’ uit 2016 terug met een meer typische Hooverphonic-sound.

Hun nieuwste single Romantic met Luka Cruysberghs aan de microfoon beschikt over alles wat je van de groep mag verwachten: een meeslepende melodie, rijke schakeringen en subtiele franjes.

De single is vanaf 16 uur overal verkrijgbaar. Dat laat Hooverphonic zelf weten in een persbericht.

Van coach naar bandleider

De nieuwe Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs is de winnares van het VTM-programma The Voice van Vlaanderen 2017.

Ze deed Vlaanderen met open mond naar de tv gapen met haar Blind Audition op Sweet Dreams van Marilyn Manson. Met een adembenemende, emotionele cover Mad About You van Hooverphonic won ze uiteindelijk met glans de finale van de talentenjacht.

Daarvoor stopt het dus niet voor Cruysberghs: onder de vleugels van haar voormalige coach gaat ze voor het eerst als professionele zangeres op de planken staan.

Amerikaanse toer

Vanavond geeft Hooverphonic het eerste concert met Luka in de Islington Assembly Hall in Londen. In juni trekt de band op toer door de VS en dit najaar geven ze twee grote concerten in eigenland: op 14 december in Caserne Fonck in Luik en op 28 december in de Lotto Arena in Antwerpen.

De ticketverkoop voor de show in de Lotto Arena start vrijdag 20 april om 10u00.

Gesponsorde artikelen