Hooverphonic kondigt ‘Hidden Stories’ aan, een volledig nieuwe plaat met Geike Arnaert

In maart 2020 was ‘A Simple Glitch Of The Heart’ klaar, een nieuwe plaat van Hooverphonic. Iets heel commercieels als het Eurovisiesongfestival had toch een bijzonder indie Hooverphonicplaat opgeleverd. Minder poppy, terug naar de basis. Alex Callier was erin geslaagd om op amper drie maanden een volledige nieuwe plaat op te nemen en te mixen en toen viel de wereld stil. Geen Songfestival, geen plaat. Een jaar later is er ‘Hidden Stories’.

‘Hidden Stories’ is niet dezelfde plaat dan wat we te horen kregen op ‘A Simple Glitch Of The Heart’. In feite is er voor deze plaat opnieuw begonnen. Hooverphonic trekt ook naar het Eurovisiesongfestival met een ander nummer én met een andere zangeres. Release Me zou door Luka gezongen worden, The Wrong Place zal binnenkort op het podium van Eurovisie in Rotterdam gezongen worden door Geike Arnaert.

Geike Arnaert

‘Hidden Stories’ werd ook volledig ingezongen door Geike Arnaert, wat het de eerste plaat van Hooverphonic in deze samenstelling maakt sinds ‘The President Of The LSD Golf Club’ uit 2007. “We hebben een paar nummers gerecupereerd, zoals Belgium In The Rain en Circus”, vertelt Alex Callier, “maar het merendeel is nieuw. Omdat de vinyl acht weken op voorhand naar de fabriek moet om op tijd geperst te zijn, hadden we maar drie maanden productietijd. Van de eerste demo’s met Geike, naar opnemen en mixen en artwork: het was een huzarenstukje.”

Universal Music

Daar waar het niet-uitgebrachte album vorig jaar nog dertien nummers bevatte, klokt ‘Hidden Stories’ af op tien nummers. “De gemiddelde aandachtspanne van de mens is niet meer zo groot”, verklaart Callier het verschil. “Dat heeft te maken met de skipcultuur. Tien sterke nummers is genoeg. Ik heb liever dat mensen op hun honger blijven zitten. Ik ga graag terug naar de vinyldagen, toen veertig minuten een normale speelduur van een album was.”

Het nieuwe album zal op 7 mei verschijnen, begint met het vroegere titelnummer A Simple Glitch Of The Heart en eindigt met de huidige titelsong Hidden Stories. Hoe de plaat zal klinken is – op de single The Wrong Place na – nog vooral afwachten. De fans kunnen hier hun exemplaar van ‘Hidden Stories’ al voorbestellen. Het wordt het 12e studioalbum van Hooverphonic.

Meer
Lees meer...