Hooverphonic twijfelde om met ander lied naar het Eurovisiesongfestival te gaan als “ode aan ABBA”

Sinds begin deze week weten we dat Hooverphonic met de song Release Me naar het Eurovisiesongfestival trekt. Het is een zeer emotioneel nummer geworden, maar eigenlijk wilden Alex Callier en zijn kornuiten met heel ander materiaal het publiek verrassen. Zo waren ze van plan met een song als ode “aan ABBA” naar dé liedjeswedstrijd te trekken.

“We hadden een heel goed nummer geschreven waar we echt in geloofden”, zegt Hooverphonic-leider Alex Callier in een interview in Road to Eurovision, het programma van OUTtv waarin afgeteld wordt naar het Eurovisiesongfestival. “Maar toen zei VRT tegen ons om toch verder te blijven schrijven. Dus schreef ik verder. Op een gegeven moment hadden we dan vier nummers liggen.”

Afscheid van vader

Eén van die nummers was volgens Callier “een ode aan ABBA”, maar de kans dat die song ooit het daglicht zal zien, lijkt bijzonder klein. “We houden het nummer in onze kluis voor de rest van ons leven”, zegt de Hooverphonic-voorman.

Uiteindelijk werd beslist om toch voor het meer persoonlijke nummer Release Me te gaan. Callier laat weten dat het lied over het afscheid van zijn vader gaat.

Meer
Lees meer...