Horror van Brusselse tunnels gaat verder: plafond in Montgomerytunnel komt los

Horror van Brusselse tunnels gaat verder: plafond in Montgomerytunnel komt los

Het houdt maar niet op. Deze keer zit het plafond van de Montgomerytunnel los. De Brusselse diensten hebben een steunbalk moeten plaatsen en daardoor is er weer een rijstrook weggevallen. En oh ja, dat van die muizen die de plannen hadden aangevreten? Vergissing blijkbaar. Of hoe die tunnels echt slechte comedy worden.

Het is weer zover: een volgende tunnel in Brussel sneuvelt. Deze keer is het de Montgomerytunnel waar een probleem is. Al het verkeer dat de komende tijd die tunnel neemt richting Meiser moet over één rijstrook. Een serieuze hinderpaal dus voor al wie met de auto Brussel inrijdt van de Oostrand.

De reden van het onheil is deze keer het plafond van de tunnel, dat los zit. Op het wegdek zijn stofdeeltjes gevonden. En die zijn volgens de ingenieurs te wijten aan de plafondtegels die in beweging komen. Uit voorzorg is er een steunbalk gezet. Maar die staat midden op een rijstrook. En die zal er blijven staan tot er uitsluitsel is over de staat van het plafond. One more down

Zwarte comedy

Het is ondertussen bijna het scenario van zwarte comedy: de tunnels in de hoofdstad zijn in zo slechte staat dat ze het verkeer in de hoofdstad verlammen. Ingenieurs zijn koortsachtig op zoek naar de plannen om herstellingen te doen, maar … muizen hebben die plannen opgevreten.

Dat was wat de voormalige topman van de Brusselse tunnels kwam beweren in het Brussels parlement deze week. De administratie van de dienst Mobiliteit in Brussel mocht gisteren alle zeilen bijzetten om de imagoschade te minimaliseren. Oud-topman Christian Debuysscher had het immers in de commissie van het Brussels Parlement over “plannen die waren aangevreten door ongedierte”. De plannen hadden jaren liggen schimmel verzamelen in een ruimte in de viaductpijler van de Reyersviaduct, en daar waren ook muizen actief geweest.

Maar woordvoerster Inge Paemen ontkende dat gisteren. Van muizen is plots geen sprake meer: “90 procent van alle plannen ligt intussen in ons archief, een groot deel is al gedigitaliseerd. De overige 10 procent ging verloren bij verhuizingen, maar dat is geen onoverkomelijk probleem”.

Gesponsorde artikelen