Left Right
scrollTop top

Horrorslachthuis in Tielt houdt vanaf vandaag een maand lang opendeurdagen om te tonen hoe het er nu aan toe gaat


Horrorslachthuis in Tielt houdt vanaf vandaag een maand lang opendeurdagen om te tonen hoe het er nu aan toe gaat

Herinner je je nog de gruwelbeelden uit het slachthuis van Tielt? Dat kreeg de bijnaam ‘horrorslachthuis’ na een undercoverreportage van Animal Rights waarop varkens zwaar mishandeld werden. Maar ondertussen is het slachthuis terug open … en wie wil kijken of er echt iets is veranderd, kan dat komende maand doen.

Op 23 maart doken de gruwelijke beelden op uit het slachthuis in Tielt van de groep Debra-Meat. Het slachthuis werd onmiddellijk gesloten, maar opende zo’n twee weken later opnieuw. Om te tonen dat de manier van werken wel degelijk veranderd is, houdt Debra-Meat nu een opendeurmaand.

“Willen modelslachthuis zijn”

“De directie en de medewerkers van het slachthuis beseffen dan ook zeer goed dat om het vertrouwen van de consument, de klanten en andere betrokken partijen terug te winnen, verregaande maatregelen nodig zijn”, zegt CEO Thomas De Roover op de website van het slachthuis. “We willen het modelslachthuis inzake dierenwelzijn onder de Belgische slachthuizen zijn.”

De Roover belooft dat Debra-Meat vergaande maatregelen heeft genomen om de situatie te veranderen. Zo zijn er veel meer camera’s, veel meer controles en volgden alle personeelsleden een cursus bij de groep Dier & Welzijn van Thomas More en KU Leuven.

Onaangekondigde rondleiding

“Ik wil mijn handen niet in onschuld wassen, noch de ernst van de toenmalige beelden minimaliseren. Maar de crisis waar we als bedrijf zijn doorgegaan, heeft ons veel bijgeleerd over dierenwelzijn en maakt ons vandaag de facto het best gecontroleerde slachthuis van het land en Europa”, zegt De Roover.

Om dat te bewijzen kan iedereen die het wil vanaf vandaag en gedurende de komende maand een bezoek brengen aan het slachthuis in Tielt. Daar kan je zelfs onaangekondigd een rondleiding krijgen om zelf te zien hoe er wordt omgegaan met de dieren.

Bekijk hier nog eens de gruwelvideo:

https://vimeo.com/209349326

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658