Hot Pie-acteur opent z’n eigen bakkerij in ware Game of Thrones-stijl en die kon echt geen betere naam hebben

Hot Pie-acteur opent z’n eigen bakkerij in ware Game of Thrones-stijl en die kon echt geen betere naam hebben

Hot Pie maakte afgelopen zondag zijn terugkeer in ‘Game of Thrones’. En wat blijkt nu, de guitige bakkersleerling heeft niet alleen in de serie een talent voor bakken. Acteur Ben Hawkey heeft ook in het echte leven z’n eigen bakkerij. De naam is van z’n zaak is ook ronduit geniaal: ‘You know nothing John Dough’. En ook de specialiteit van het huis zal ‘Game of Thrones’-fans bekend voorkomen.

Hot Pie is misschien niet het meest geliefde personage uit Game of Thrones, maar bij zijn terugkeer in de tweede aflevering van het zevende seizoen verscheen er op onze gezichten toch een grote glimlach. We hadden ‘m niet meer gezien sinds het vierde seizoen, maar toen Arya haar terugkeer maakte naar de Inn kwam ze een oude bekende tegen. Hot Pie was destijds achtergebleven in de Inn om als bakker in de leer te gaan. En acteur Ben Hawkey, die Hot Pie speelt, is ook naast de set een begenadigd bakker, zo blijkt. Hij opende recent zelfs z’n eigen Game of Thrones-bakkerij!

You Know Nothing John Dough

Over de naam heeft hij waarschijnlijk niet lang moeten nadenken, maar daarom is hij niet minder geniaal: ‘You Know Nothing John Dough’ (‘dough‘ betekent ‘deeg’ in het Engels). En het gaat ook verder dan de naam. Want de specialiteit van het huis zal Game of Thrones-fans ook bekend voorkomen. Je kan er namelijk een Direwolf-brood bestellen. “Die broden zijn de favoriete bestelling van Game of Thrones-fans”, zegt Hawkey. “Ze vragen mij voortdurend wat het recept is, maar dat kan ik echt niet verklappen.” Wij twijfelen er alleszins niet aan of het lekker zal is, zeker niet na de goedkeuring van Arya!

HBO

De bakkerij bevindt zich in Londen en is zelfs beschikbaar via Deliveroo. “Je zal het nu zelf kunnen uitproberen. Zo zal je er zelfs de gevaarlijke weg over de King’s Road niet voor moeten afleggen”, grapt hij.

Hawkey was trouwens zelf heel verrast met z’n terugkeer in de serie. “Het was echt een grote shock. Ik verwachtte helemaal niet dat ik terug zou komen”, legt hij uit aan Entertainment Weekly. “Ze hebben me zelfs een codenaam gegeven in e-mails.” Over z’n scène is Hawkey heel tevreden. “Het was heel leuk. Het was de perfecte Hot Pie-scène.”

Gesponsorde artikelen