‘House of the Dragon’: Echte reden vertrek van showrunner Miguel Sapochnik uitgelekt

De langverwachte eerste spin-off van Game of Thrones, namelijk House of the Dragon, kwam eind augustus 2022 eindelijk uit. De reeks was meteen een succes, maar toch was er ook de nodige drama. Medeshowrunner Miguel Sapochnik verliet namelijk House of the Dragon, waardoor zijn collega Ryan Condal die taak voor het tweede seizoen op zich zal nemen. Lang was niet helemaal duidelijk wat de reden daarvoor was, maar die is nu toch uitgelekt.

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. In het eerste seizoen kregen we van die strijd nog maar het begin te zien. De oorlog tussen de Greens en de Blacks zal dus pas in het tweede seizoen echt losbarsten.

Miguel Sapochnik

Dat er een tweede seizoen van House of the Dragon zou komen, was al duidelijk na de eerste aflevering van de reeks. Die bleek namelijk meteen een enorm succes, waardoor HBO direct een vervolg bestelde. Als het van schrijver George R.R. Martin en showrunner Ryan Condal afhangt, komen er zelfs nog meer seizoenen.

Die laatste moet het vanaf nu wel doen zonder zijn voormalige collega-showrunner Miguel Sapochnik. Die besloot namelijk om House of the Dragon al na één seizoen te verlaten … en de website Puck meent nu eindelijk te weten waarom. Beide partijen lieten bij dat vertrek uitschijnen dat het ging om een onderlinge overeenkomst, maar toch lijkt alles minder vriendschappelijk te zijn verlopen dan eerst gedacht.

Alexis Raben

De discussie tussen Sapochnik en HBO zou namelijk gegaan hebben over die eerste zijn vrouw, Alexis Raben. Zij was in het eerste seizoen van House of the Dragon in vier afleveringen te zien als Talya, een hofdame van Alicent (Olivia Cooke). Daarnaast was ook producer van de serie.

Sapochnik zou aan HBO gevraagd hebben of Raben ook voor het tweede seizoen producer mocht zijn. Dat zou de studio echter geweigerd hebben door haar onervarenheid. House of the Dragon was namelijk haar eerste opdracht als producer. Vervolgens zou Miguel Sapochnik besloten hebben om de reeks ook te verlaten. Beide partijen weigeren volgens IndieWire commentaar te geven op die geruchten.

Meer
Lees meer...