‘House to the Dragon’: Makers en acteurs geven uitleg bij de belangrijkste gebeurtenissen uit aflevering 8

(Let op voor spoilers.) House of the Dragon nadert zijn seizoensfinale met nog amper twee afleveringen te gaan. Aflevering 8 was niet alleen de langste van het eerste seizoen, maar ook een van de belangrijkste. Na twintig jaar ziek te zijn geweest, blaast King Viserys (Paddy Considine) namelijk eindelijk zijn laatste adem uit. Op de sociale media van HBO blikken heel wat betrokkenen bij House of the Dragon terug op enkele cruciale gebeurtenissen.

Toen House of the Dragon als de eerste spin-off van Game of Thrones groen licht kreeg, maakte HBO bekend dat de reeks gebaseerd zou zijn op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne.

Toen HBO kort na de release van de eerste afleveringen van House of the Dragon bevestigde dat er minstens nog een tweede seizoen zou komen, was al duidelijk dat Viserys niet meteen het loodje zou leggen. De zieke koning hield het uiteindelijk zelf nog uit tot aan het einde van aflevering 8 van de 10.

Dood van Ser Vaemond Velaryon

In zijn laatste aflevering deed Viserys er nog alles aan om de twee kampen in zijn familie opnieuw dichter bij elkaar te brengen. Zo hoopte de koning dat er na zijn dood geen onderlinge strijd tussen Targaryens zou ontstaan. Dat deed hij eerst door zijn oordeel te vellen over de opvolger van Lord Corlys Velaryon aka Sea Snake als Lord of the Tides. Hij bevestigde Prince Lucerys Velaryon (Elliot Grihault) als toekomstige heerser over Driftmark en zorgde daarmee voor de dramatische dood van Ser Vaemond Velaryon.

Over die laatste gebeurtenis horen we de acteur Wil Johnson meer uitleg geven in de video die HBO deelde op YouTube en sociale media. Ook Paddy Considine en Emma D’Arcy, die Princess Rhaenyra Targaryen speelt, komen aan het woord. Zij hebben het vooral over ‘het laatste avondmaal’ van King Viserys en zijn verwoede, ultieme poging om de spanningen in zijn familie op te lossen. Tot slot is ook showrunner Miguel Sapochnik te horen. Hij geeft meer achtergrond bij de onderlinge vete tussen de jongvolwassen kinderen van Queen Alicent en die van Rhaenyra.

Bekijk hier de behind the scenes van aflevering 8 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...