‘How to Become a Cult Leader’ op Netflix toont verhalen van zes verschillende sekteleiders

Dat Netflix van true crime-verhalen houdt, is geen geheim. De voorbije jaren verschenen er al heel wat documentaires over verschillende moorden, vermiste personen, oplichtingszaken, enzovoort. Ook het thema sektes kwam al een aantal keren aan bod. En dat is ook in het nieuwe How to Become a Cult Leader waar het om draait.

True crime is ontzettend populair. Dat was nog maar eens te zien toen de reeks DAHMER uitkwam. Maar daarnaast waren ook onder andere The WatcherThe Tinder SwindlerUnsolved MysteriesInventing Anna en vele andere documentaires op Netflix een groot succes. Ook Belgische true crime blijkt populair. Dat bewijst het succes van True Crime Belgium op Streamz.

Nadat Netflix met Bikram: Yogi, Guru, Predator in 2019 eerder al eens een succesvolle documentaire maakte over een sekte en sekteleider, doet de streamingdienst dat nu opnieuw met How to Become a Cult Leader. Die docu volgt niet één, maar zes verhalen in zes verschillende afleveringen. Toch is deze reeks anders dan de andere, want met een voice-over van acteur Peter Dinklage (Game of Thrones) drijft de serie vaak de spot met het onderwerp én is er zelfs een dosis cynische humor aanwezig.

How to Become a Cult Leader

Elke aflevering van How to Become a Cult Leader volgt een andere sekteleider. De reeks vertelt wat meer over hun geschiedenis, hun overtuigingen en hun beweegreden. Daarna focust het op de methodes die ze gebruikten om anderen te overtuigen van hun gelijk en hen stilaan volledig in hun macht te krijgen.

De zes figuren die in de nieuwe docureeks worden gevolgd kennen allemaal een ander verhaal. Zo gaat de eerste aflevering over Charles Manson. Manson richtte in de jaren ’60 zijn eigen Manson Family op waarbij hij anderen aanzette om mensen te vermoorden. De tweede aflevering gaat dan weer over Jim Jones, die zichzelf als Messias zag en ‘zijn mensen’ aanzette tot een massazelfmoord.

Daarna volgt de reeks nog David Koresh, die vanuit zijn geloof een eigen extreme sekte begon, Marshall Applewhite, die ook een massazelfmoord in gang zette, Warren Jeffs, die vooral een zeer seksgedreven sekte begon, én Sun Myung Moon, die geloofde dat hij de bevolking moest redden van de duivel.

Bekijk de trailer van How To Become A Cult Leader hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...